ΣΠΟΡ

Με... κεφαλιές επικράτησε 2-1 ο ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκού

Με... κεφαλιές επικράτησε 2-1 ο ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκού
INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σημαντικής αξίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 2-1 και ξαναγύρισε στα θετικά αποτελέσματα, έστω και χωρίς κάποια ιδιαιτέρως αξιόπιστη απόδοση.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους διεκδίκησαν το θετικό αποτέλεσμα και έβαλαν δύσκολα στον «Δικέφαλο», αλλά η αγωνιστικότητα του «τριφυλλιού» σκόνταψε στην αποφασιστικότητα των γηπεδούχων που ήθελαν περισσότερο τους βαθμούς της νίκης.

Με σαφή και ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το παιχνίδι, όπου οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές αξιώσεις. Όμως ο «Δικέφαλος» σύντομα ισορρόπησε τον αγώνα και στο 11' άνοιξε το σκορ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννούλη, γκολ που ελέγχθηκε από το VAR πριν κατακυρωθεί.

Πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Ηταν το 16΄, όταν ο Αϊτόρ που έγινε παραλήπτης της μπάλας από την κεφαλιά του Μακέντα, με πλασέ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη που δεν κατάφερε να αποκρούσει. Ο σκόρερ δέκα λεπτά νωρίτερα παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα γλυτώνοντας την κόκκινη σε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Γιαννούλη.

Στο 18΄ ο Ξενόπουλος επενέβη σωτήρια σε σουτ του Σφιντέρσκι, ο οποίος παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Πούγγουρα έστειλε το σουτ στην αθηναϊκή εστία. Στο 39΄ ο Γιαννούλης έσπρωξε τον Αϊτόρ εντός περιοχής σε διεκδίκηση της μπάλας, ο επιθετικός του ΠΑΟ, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αντί για πέναλτι «εισέπραξε» την παρατήρηση του Ούγγρου ρέφερι. Στο 43΄ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ, όταν σε σέντρα του Τζόλη από δεξιά ο Σφιντέρσκι έκανε πλασέ με προβολή, αλλά ο Ξενόπουλος με έγκαιρη επέμβαση έσωσε την εστία του.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι πιο ορεξάτος με κινητήριο μοχλό τον Χατζηγιοβάνη, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ άτολμο και με πλήθος λαθών στην μεσαία και αμυντική γραμμή. Στο 52΄ ένα ανάποδο σουτ του Σένκεφελντ έφυγε άουτ και ο ΠΑΟ παίρνει χώρους στο γήπεδο. Στο 56' ο Βιεϊρίνια κέρδισε κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Ξενόπουλος λειτούργησε και πάλι θετικά, ενώ στο 63' σουτ του Ζίφκοβιτς έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 65', όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ, με κεφαλιά του Ινγκασον μετά από κόρνερ του Μουργκ και μια πρώτη κεφαλιά-ασίστ του Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ «ανέβασε στροφές» στο παιχνίδι του και στο 77΄ ένα μακρινό δυνατό σουτ του Σβαμπ εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα πάλι ο Αυστριακός του ΠΑΟΚ σούταρε ελάχιστα άστοχα.

Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να απειλεί και στο 85' πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σάντσες εξουδετέρωθηκε από τον Πασχαλάκη. Ομως, η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον ΠΑΟ στο 88΄, όταν από προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη ο Χατζηγιοβάνης σουταρε άστοχα από καλή θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ, που όμως δεν ικανοποίησε με το παιχνίδι του, αφού μόνο κατά μικρά διαστήματα έπαιξε ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών.

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι, Κρέσπο, Σβαμπ, Μακέντα, Αϊτόρ

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83' Κρέσπο), Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Μουργκ (72' Σβαμπ), Αουγκούστο (88' Εσίτι), Αντρ. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (83΄Τσόλακ), Τζόλης (89' Περέϊρα).
ΠΑΟ (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Χουανκάρ, Πούγγουρας (82' Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Σάντσες (89' Μπουζούκης), Βέλεθ, Μαουρίσιο, Μακέντα (71΄Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (71' Καρλίτος), Αϊτόρ (82' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ