ΣΠΟΡ

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-71: Ήττα για τους «πράσινους» παρά τη μάχη του Παπαπέτρου

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-71: Ήττα για τους «πράσινους» παρά τη μάχη του Παπαπέτρου

Με τον χειρότερο τρόπο «έκλεισε» το 2020 ο Παναθηναϊκός αφού οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία με 74-71 και πήγαν το ρεκόρ τους στο 5-11. Όαση σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του «τριφυλλιού» ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν εκείνος που στο τέλος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την κουβάλησε μέχρι την κόρνα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. Ο Παπαπέτρου τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι στη Σερβία, με τον Παπαγιάννη να είναι εντυπωσιακός στην άμυνα και τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να «χτυπάνε» από τα 6,75. Αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ να είναι 4-10 για τους φιλοξενούμενους. Από εκεί και πέρα όμως, άρχισε η… κατρακύλα. Κακές επιστροφές, ανύπαρκτος στα ριμπάουντ και το κακό έγινε. Σε δύο φάσεις. Αρχικά με σερί 7-0, με τον Αστέρα να παίρνει προβάδισμα με σουτ τριών πόντων του Νταβίντοβατς και ενώ απέμεναν 4 λεπτά. Εκεί ο Ουόλντεν πήρε…φωτιά και με 11 συνεχόμενους πόντους «οδήγησε» την ομάδα του στο 22-13 με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-15.

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Ανάλογο το σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι τα ριμπάουντ, ήταν κάκιστοι στην περιφερειακή άμυνα και με πολύ κακές επιλογές στην επίθεση είχαν τον ρόλο του… κομπάρσου πάνω στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ράντονιτς έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 17 πόντους (48-31), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 48-37 με ένα μικρό σερί 0-6 του Παναθηναϊκού. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι οι Σέρβοι είχαν 6/9 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε 10 λάθη στο πρώτο μέρος και επίσης οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν ανανεώσει 7 φορές τις χαμένες επιθέσεις τους.

Παιδικό σκορ

Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ότι… χειρότερο. Και για τις δύο ομάδες. Σε αυτά τα πέντε λεπτά ο Ερυθρός Αστέρας είχε πετύχει μόλις 1 πόντο και ο Παναθηναϊκός αντί να το εκμεταλλευτεί και να μαζέψει την διαφορά είχε καταφέρει να… μην πετύχει πόντο. Αστοχία, αδιαφορία και έλλειψη συγκέντρωσης συνέθεταν το «πράσινο» σκηνικό, με τον Μπέντιλ στο πεντάλεπτο να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού και να κάνει το 49-39. Η συνέχεια ήταν το ίδιο κακή και από τις δύο πλευρές και είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκοτ, στην Τρίτη περίοδο, ήταν 9-9, με το σκορ στο 57-46.

Ένας Παπαπέτρου δεν φέρνει την άνοιξη

Η εικόνα του ματς ήταν ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, όσο και να προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Χαρακτηριστική η φάση με το κλέψιμο του Νέντοβιτς που κατέληξε σε κάρφωμα του Σέρβου για το 59-52, 6 λεπτά πριν το τέλος και στην αμέσως επόμενη φάση οι «πράσιοι» δεν έπαιξαν άμυνα και ο Κολόμ με τρίποντο πήγε τη διαφορά και πάλι στους 10 πόντους. Παρ’ο λα αυτά ο Παπαπέτρου ήταν αποφασισμένος να πάει το ματς μέχρι το τέλος και να το παλέψει έστω και μόνος του. Και έτσι και έγινε. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πήρε την ομάδα πάνω του και με συνεχόμενους πόντους και με μεγάλα τρίποντα έφτασε τη διαφορά στο σουτ, αλλά ο Νέντοβιτς έμελλε να είναι ο μοιραίος και τελικά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 74-71.



Δεκάλεπτα: 22-15, 48-37, 57-46, 74-71

ΔΗΜΟΦΙΛΗ