ΣΠΟΡ

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσα στο Αλκαζάρ

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσα στο Αλκαζάρ

Ο Βιεϊρίνια έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα στο Αλκαζάρ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ άγγιξε την έκπληξη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά στο φινάλε ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε σε 1-1, γλιτώνοντας την ήττα. Οι «βυσσινί» άντεξαν την πίεση της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία είχε δοκάρι με τον Μουργκ στο 43’. Όμως στο 69’ ο Πινακάς με εξαιρετικό γκολ στην αντεπίθεση σκόραρε για το 1-0 της ΑΕΛ. Κι ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Νάγκι υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Σβιντέρσκι και ο Βιεϊρίνια λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ με μοναδικό στόχο τη νίκη και ο Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε πάλι το 4-2-3-1. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε στη μεσαία γραμμή τους Μουργκ και Αουγκούστο, με τον Σβαμπ να μένει εκτός. Οι Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Σβιντέρσκι πήραν θέση στην επίθεση, προκειμένου να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της κατέβηκε να αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει, μιας και ο Γιάννης Τάτσης είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες.

Από το ξεκίνημα του αγώνα στο Αλκαζάρ, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ για να μπει στην περιοχή. Παρόλα αυτά κέρδισε αρκετά κόρνερ στα πρώτα λεπτά, τα οποία όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε.

Οι «βυσσινί» από την άλλη προσπαθούσαν να βρουν χώρους στην αντεπίθεση και επιχείρησαν κάποια μακρινά σουτ, δύο με τον Σπαρβ κι ένα με τον Ηλιάδη στο πρώτο ημίωρο, τα οποία ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Πασχαλάκη.

Πίεση και δοκάρι με Μουργκ

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ανέβασε την πίεσή της και στο 30’ ο Μπέρτος έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Τζόλη, καθώς ο Ελ Καντουρί δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Στο 37’ το πλασέ του νεαρού φορ πέρασε πάνω από την εστία του Νάγκι. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 43’ ο Μουργκ είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε, μετά από χαμένη ευκαιρία του Ίνγκασον, που είδε τον Μιχαήλ να διώχνει την κεφαλιά του πριν περάσει τη γραμμή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο στο Αλκαζάρ. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε το γκολ, με τον Τζόλη να έχει κάποιες άστοχες προσπάθειες, όμως και ο Ζίβκοβιτς, το πλασέ του οποίου στο 55’ πέρασε άουτ. Η ΑΕΛ αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να βρει την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να γίνεται απειλητική.

Η ΑΕΛ στο 71’ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Πινακάς πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 1-0. Ο φορ των «βυσσινί» πέρασε από τον Ίνγκασον, άντεξε το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Πασχαλάκη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ της ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, χωρίς όμως να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Πάμπλο Γκαρσία καθυστέρησε να κάνει αλλαγές και δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Νάγκι.

Λύτρωση στο φινάλε

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σβιντέρσκι ανατράπηκε από τον Νάγκι και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε το πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1 και γλιτώνοντας την ομάδα του από μια οδυνηρή ήττα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71’ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (83’ Γλυνός), Μπέρτος, Νικολιάς (83’ Νούνιτς), Τρούγιτς (53’ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντούγκλας Αουγκούστο (82’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Μουργκ (87’ Τσόλακ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ