ΣΠΟΡ

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 92-82: Δεινή ήττα για το «τριφύλλι»

Λαύριο-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 92-82: Δεινή ήττα για το «τριφύλλι»

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το 2021, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έγραψε μαύρη σελίδα στην ιστορία του στο ξεκίνημα του νέου έτους

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ματς για το 2021 και έγραψε... μαύρη σελίδα στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από το Λαύριο, εκτός έδρας με 92-82, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να σημειώνει 61 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί με τους γηπεδούχους να έχουν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Ντιαλό να έχει 21 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός σαφώς και δεν έχει να σταθεί σε τίποτα από τον αποψινό αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λαύριο βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές του Γιώργου Βόβορα που ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και... επέστρεψε στο ματς. Όσο ο Παπαπέτρου και ο Παπαγιάννης ήταν στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 15-24 και 18-26, αλλά τα λάθη είχαν... ξεκινήσει. Το Λαύριο έβρισκε συνεχώς σκορ από τα 6.75 και ο Ντιαλό μείωσε σε 29-31, ξεκινώντας ουσιαστικά την αναμέτρηση από την αρχή. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης πέρασαν και πάλι εσπευσμένα στο παρκέ, ο Νέντοβιτς το πήρε... πάνω του επιθετικά και σε χρόνο ρεκόρ ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 2-11 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 31-42.

Παναθηναϊκός για... κλάματα, 33-17

Με φόρα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και έφτασε γρήγορα-γρήγορα τη διαφορά στους 13 πόντους, 33-46. Το Λαύριο, όμως, δεν ήταν διατεθειμένο να αφεθεί στη μοίρα του και με τον Ντιαλό να είναι εξαιρετικός στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με μείωσαν σε 48-53 και συνέχιζαν να είναι απειλητικοί για τον Παναθηναϊκό, ενώ απέμεναν 4 λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο το Λαύριο έκανε... πάρτι. Οι γηπεδούχοι με τους Ντιαλό, και Κάρτερ έκαναν ότι ήθελαν με τον Ντέιβις τρία λεπτά πριν τη λήξη να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με 56-55.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Κάρτερ πέτυχε τρίποντο από το... κέντρο και με τη λήξη της περιόδου έδωσε προβάδισμα 5 πόντων, 64-59. Στην τελευταία περίοδο το μόνο που άλλαξε ήταν ότι το Λαύριο συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, την στιγμή που οι "πράσινοι" δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν. Η ομάδα του Σερέλη μετά τους 33 πόντους της τρίτης περιόδου, πέτυχε άλλους 28 και έφτασε στην νίκη χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί. Ντιαλό, Κάρτερ και Κόζι έκαναν... .σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναϊκού και το Λαύριο πήρε την μεγάλη νίκη με 92-82.

Δεκάλεπτα: 9-19, 31-42, 64-59, 92-82

ΔΗΜΟΦΙΛΗ