ΣΠΟΡ

«Πράσινη» απογοήτευση στο ΟΑΚΑ χωρίς αντίδραση απέναντι στη Ζενίτ

«Πράσινη» απογοήτευση στο ΟΑΚΑ χωρίς αντίδραση απέναντι στη Ζενίτ
INTIME NEWS

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ 77-89: Η Ζενίτ είχε την ευκαιρία να περάσει ένα πολύ εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να μην δείχνει ικανός να αντιδράσει μετά τα όσα έχουν προηγηθεί και να πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση αλλά δεν μπόρεσε να την βγάλει στο παρκέ. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να... συνηθίσουν την αλλαγή στον πάγκο, αλλά και να μπορέσουν να βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα του επιπέδου και της ποιότητας της Ζενίτ.

Ο Παναθηναϊκός -εκτός από την τελευταία περίοδο- πραγματοποίησε μια... απογοητευτική εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με 89-77. Γκουντάιτις και Πάνγκος με 25 και 18 πόντους αντίστοιχα έκαναν ότι ήθελαν με τους «πράσινους» να μη γίνονται ποτέ απειλητικοί.

Το βράδυ ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό με την Ζενίτ να μπαίνει «ζεστή» στο ματς. Με τον Πάνγκος να κάνει ότι θέλει και να δίνει ρυθμό στην ομάδα του και τον Γκουντάιτις να βρίσκει εύκολο σκορ, η ομάδα του Πασκουάλ πήρε προβάδισμα με 4-9 και 9-13. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει, με τον Κώστα Χαραλμπίδη να προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα για να βρει λύσεις.

Λύσεις που δεν διαφαινόντουσαν στον ορίζοντα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, ανοίγοντας το γήπεδο και παίρνοντας διαφορά 11 πόντων, 9-20. Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να «κλείσουν» το δεκάλεπτο στους 10 πόντους, 16-26.

Ξέφυγαν οι Ρώσοι

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, αφού στο πρώτο λεπτό οι Ρώσοι έκαναν σερί 0-7 και η διαφορά εκτινάχθηκε στους 17 πόντους, 16-33. Ο Χαραλαμπίδης πέρασε στο παρκέ τον Μπέντιλ ο οποίος ήταν ο παίκτης που έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Με 4 δικούς του πόντους και ένα τρίποντου του Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με δικό του σερί 7-0 και το σκορ έγινε 23-33, 6 λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Κέβιν Πάνγκος όμως ήταν ο παίκτης που έκανε την όλη τη διαφορά δίνοντας τον ρυθμό στην ομάδα του και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 35-47 και τη Ζενίτ να μην... απειλείται στην πραγματικότητα σε κανένα σημείο.

Η τρίτη περίοδος ήταν ακόμα χειρότερη για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς κανέναν προσανατολισμό στην επίθεση και με μόνο σημείο αναφοράς τον Παπαγιάννη (που έπαιζε ρολόι) οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ στην άμυνα δεν δούλευε τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσε 3 γκολ-φάουλ με αποτέλεσμα να έχουν δεχθεί 15 πόντους και η διαφορά να είναι στους 21, 41-62. Ανάλογη και η συνέχεια της τρίτης περιόδου με τον Παναθηναϊκό να είναι κάκιστος να μην μπορεί να κάνει τίποτα, να φτάνει να είναι πίσω στο σκορ και με 25 πόντους και το δεκάλεπτο να «κλείνει» με 54-76.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο ήταν ακόμα χειρότερη. Οι «πράσινοι» έδειχναν ανίκανοι να εκδηλώσουν την παραμικρή αντίδραση, με το σκορ 5:51 για το τέλος να είναι στο 63-78, με τη Ζενίτ να έχει ρίξει ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των Ρώσων και με επιμέρους 23-13 στην τελευταία περίοδο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, με τη Ζενίτ να επικρατεί με 89-77.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ