ΣΠΟΡ

Με ανάρτηση στο Facebook η Μαρία Σαράποβα απαντά στις κατηγορίες για εσκεμμένο ντοπάρισμα

Με ανάρτηση στο Facebook η Μαρία Σαράποβα απαντά στις κατηγορίες για εσκεμμένο ντοπάρισμα
Reuters/Sindy Thomas/FFT/Pool/Files

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν τιμωρία της Σαράποβα για την χρήση απαγορευμένων ουσιών, η Ρωσίδα τεννίστρια πέρασε στην αντεπίθεση, δίνοντας την δική της εκδοχή και ουσιαστικά το στίγμα για την υπερασπιστική της γραμμή.

Η Μαρία Σαράποβα παραπέμπει όλους τους διαδικτυακούς της φίλους να διαβάσουν ανάρτηση στο Facebook, στην οποία εξηγεί την όλη υπόθεση και δίνει την δική της οπτική, για το αν γνώριζε ή όχι ότι το φάρμακο, που έπαιρνε ήταν στην καινούργια λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

«Ένα ρεπορτάζ έλεγε ότι είχα προειδοποιηθεί πέντε φορές για την απαγόρευση του φαρμάκου που έπαιρνα. Αυτό δεν είναι αλήθεια και δεν συνέβη ποτέ. Αυτό είναι διαστρέβλωση των ενημερώσεων που δόθηκαν ή απλά ανέβηκαν στην ιστοσελίδα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες για το ότι ήξερα την απαγόρευση. Σας είπα ήδη για το e-mail της 22ης Δεκεμβρίου 2015 που είχε ως τίτλο 'Βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ του τέννις για το 2016'. Θα έπρεπε να είχα δώσει περισσότερη προσοχή. Αλλά άλλες ενημερώσεις; Θάφτηκαν σε newsletters, ιστοσελίδες, έντυπα».

sharapova2


(Πηγή: Facebook / Maria Sharapova)

«Στις 18 Δεκεμβρίου έλαβα ένα e-mail με τίτλο 'Νέα των παικτών'. Περιείχε newsletter σε ιστοσελίδα που είχε ένα σωρό πληροφορίες για ταξίδια, τουρνουά, rankings, στατιστικά, ευχές γενεθλίων και ναι, πληροφορίες αντι-ντόπινγκ. Σε αυτό το μέιλ, αν κάποιος ήθελε να μάθει συγκεκριμένα στοιχεία για φάρμακο στη λίστα, θα έπρεπε να ανοίξει τα 'Νέα των παικτών', να περάσει ένα σωρό άσχετα λινκ, να βάλει password, username, να πάει σε μια σελίδα με διάφορα λινκ για διάφορα θέμα και να βρει εκεί τις πληροφορίες για το αντι-ντόπινγκ, να κλικάρει το λινκ και να βρει στη συνέχεια μια ακόμα σελίδα με τρεις δωδεκάδες από λινκ για το θέμα. Μετά θα έπρεπε να βρεις το σωστό λινκ, να πας στη δεύτερη σελίδα και να βρεις το όνομα του φαρμάκου».

sharapova1


(Πηγή: Facebook / Maria Sharapova)

Η Μάσα ανέφερε και ένα έγγραφο που μοιράστηκε σε κάποια τουρνουά, το οποίο είχε «χίλιες λέξεις πάνω του, πολλές από αυτές τεχνικές, σε μικρή εκτύπωση. Αν θα έπρεπε να το διαβάσω; Ναι. Αλλά αν το βλέπατε, θα καταλαβαίνατε τι εννοώ. Και πάλι δεν υπάρχουν δικαιολογείς, αλλά δεν ενημερώθηκα πέντε φορές».

Στη συνέχεια απαντάει στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η αγωγή με το Meldonium κρατάει 4-6 εβδομάδες: «Δεν έπαιρνα το φάρμακο κάθε μέρα. Το έπαιρνα με τον τρόπου που μου συνέστησε ο γιατρός μου και σε μικρή δοσολογία. Είμαι περήφανη για το πώς έπαιξα το παιχνίδι. Ήμουν ειλικρινής και ευθύς. Δεν θα προσποιηθώ ότι ήμουν τραυματίας για να κρύψω την αλήθεια για το τεστ μου. Ανυπομονώ για την ακρόαση της ITF, όπου θα λάβουν τον ιατρικό μου φάκελο. Ελπίζω να με αφήσουν να παίξω ξανά. Αλλά ό,τι και αν συμβεί θέλω εσείς, οι φαν μου, να ξέρετε την αλήθεια».

2016 03 09T124038Z 1985191502 D1AESRNDJYAA RTRMADP 3 TENNIS SHARAPOVA DRUG


(Πηγή: REUTERS/Ints Kalnins)

«Πρέπει να τιμωρηθεί»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο τελευταίος στην λίστα των κορυφαίων του αθλήματος, που είναι επικριτικοί για την Σαράποβα και την χρήση των ουσιών. Είχαν προηγηθεί ο Ναδάλ και ο Μάρεϊ .

«Λυπάμαι για εκείνη, αλλά είναι φυσιολογικό να δεχτείς ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ο παίκτης θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο σε συνέντευξη τύπου στο Indian Wells. «Ως φίλος, εύχομαι να βρει τον καλύτερο δυνατό δρόμο. Θεωρώ ότι ήταν θαρραλέο, ότι ήταν ανθρώπινο και τολμηρό που πήρε την ευθύνη και ανέφερε τις συνέβη. Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος με την ομάδα της».

Μέχρι τώρα η μόνη που ανοιχτά δεν έχει κρίνει την Μάσα είναι η Σερένα Ουίλιαμς, που δήλωσε συγκλονισμένη από την αποκάλυψη, τονίζοντας πόσο θαρραλέα είναι η μεγάλη της αντίπαλος για να παραδεχθεί κάτι τέτοιο, χωρίς να κάνει κανένα άλλο επικριτικό σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ