ΣΠΟΡ

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Σημαντική νίκη για το «τριφύλλι» στη Θεσσαλονίκη

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Σημαντική νίκη για το «τριφύλλι» στη Θεσσαλονίκη
INTIME SPORTS

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, με στόχο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν στο +8 κι αν νικούσαν θα ήταν αδύνατον ο Παναθηναϊκός να καλύψει τη διαφορά. Το «τριφύλλι», όμως, με το πρώτο φετινό γκολ του ταλαντούχου Καμπετσή, ο οποίος πριν λίγο καιρό έμοιαζε να είναι στην πόρτα της εξόδου και τον Διούδη να βγάζει ό,τι πήγαινε μέσα, επικράτησε 0-1, μείωσε στους πέντε κι έβαλε φωτιά στη μάχη της Ευρώπης.

Σχηματισμοί

Ο Άρης ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ. Ο Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1.

Ο Σιαμπάνης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Ιωάννου και στόπερ οι Μπεναλουάν, Ρόουζ. Στα χαφ ήταν οι Ματίγια, Τζέγκο, ο Μαντσίνι αριστερά, ο Ματέο Γκαρσία δεξιά και ο Μπρούνο Γκάμα πίσω από τον Λόπεθ.

Ο Λάζλο Μπόλονι είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3. Είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό και αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ ήταν οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Σε ρόλο κόφτη ήταν ο Βέλεθ με εσωτερικούς τους Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο, αριστερά τον Καμπετσή, δεξιά τον Εμμανουηλίδη και στην κορυφή τον Ιωαννίδη.

Αιφνιδιασμός με Καμπετσή

Ο Αργύρης Καμπετσής, ο οποίος πριν λίγο καιρό ήταν συνεχώς εκτός αποστολής, μπήκε αλλαγή με την ΑΕΛ, είχε μία ευκαιρία, μία πάσα στον Μπουζούκη και μία ασίστ στον Εμμανουηλίδη και ξεκίνησε κόντρα στον Άρη. Στο 7’, λοιπόν, ο ταλαντούχος επιθετικός σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 9΄, όμως, ήταν πιο αποτελεσματικός. Φάουλ του Χουάνκαρ από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι γύρισε με πλασέ ο Βέλεθ και ο Καμπετσής σε άδεια εστία πλάσαρε για το 0-1!

Δοκάρι ο Άρης

Οι γηπεδούχοι θόλωσαν και για αρκετά λεπτά δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έβγαζε φάσεις για να σημειώσει δεύτερο γκολ.

Στο 24’ σουτ του Σούντγκρεν έφυγε ψηλά άουτ. Μετά το 30’ ο Άρης άρχισε να πιέζει έντονα και στο 37’ είχε δοκάρι. Σέντρα από αριστερά του Ματέο Γκαρσία, προβολή του Μαντσίνι στο δεξί δοκάρι και άουτ.

Στο 44’ σουτ του Γκάμα μπλόκαρε ο Διούδης και το ίδιο έκανε και στο 45’+3’ σε σουτ του Ματέο Γκαρσία.

Ασφυκτική πίεση

Ο Μάντζιος πέρασε εκτός του άφαντο Λόπεθ κι έβαλε τον Μάνο στο δεύτερο μέρος. Στο 48’ ο τελευταίος, μάλλον εκτεθειμένος εκτέλεσε, αλλά έβαλε την κόντρα ο Σένκεφελντ. Ο Άρης ασκούσε τρομερή πίεση και στο 53’ ο Μάνος έκανε την κάθετη στον Τζέγκο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε.

Στο 60’ ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Μάνου.

Μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2

Ο Παναθηναϊκός σ’ εκείνο το σημείο βρήκε δύο απίστευτες ευκαιρίες για το 0-2, αλλά δεν τελείωσε το ματς. Στο 63’ ο Εμμανουηλίδης απέφυγε τρεις παίκτες, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε το πλασέ και γλίτωσε το 0-2 για την ομάδα του.

Στο 65’ ο Βέλεθ από τη μικρή περιοχή μόνος του σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Άρης ξεθύμανε στο τέλος, αλλά στο 75’ βρήκε μία ακόμα μεγάλη φάση. Ο Ιωάννου έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Σίλβα, αυτός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Διούδης.

Μετά απ' αυτή τη φάση, όμως, η πίεση του Άρη «εξασθένησε». Στο 90' ένα σουτ του Καρλίτος έφυγε άουτ, στο 92' ο Διούδης μπλόκαρε φάουλ του Ματέο Γκαρσία και ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Ρόουζ, Ιωάννου (81’ Γκάνεα) Τζέγκο (55’ Σάσα), Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (68' Σίλβα), Λόπεθ (46’ Μάνος).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (81’ Χατζηθεοδωρίδης), Καμπετσής, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (80’ Καρλίτος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ