ΣΠΟΡ

Η Παρί σεν Ζερμέν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με νίκη 9-0 στην έδρα της Τρουά!

Η Παρί σεν Ζερμέν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με νίκη 9-0 στην έδρα της Τρουά!
Reuters / Philippe Wojazer

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Παρί κατέκτησε το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα περνώντας με νίκη 9-0 από την έδρα της Τρουά, 8 αγωνιστικές (ρεκόρ) πριν το τέλος του Σαμπιονά.

Ένα τρίποντο ήταν αρκετό στην Παρί, όμως οι πρωταθλητές Γαλλίας, καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Ιμπραϊμοβιτς έβαλαν 9 (!) γκολ, τα έξι στο β μέρος και εξασφάλισαν μαθηματικά τον τίτλο φτάνοντας τους 77 βαθμούς, μπροστά από την 2η Μονακό που έχει 52.

Με το σκορ στο 3-0, ο Ζλάταν μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας χατ-τρικ μέσα σε 9 λεπτά (46-55), ενώ έκλεισε και το σκορ στο 88 με το 4ο γκολ του (πρώτος σκόρερ με 23, δέκα περισσότερα από τον Μπατσουαγί της Μαρσέιγ).

Καβάνι (2), Παστόρε, Ραμπιό, και αυτογκόλ του Σονιέ διαμόρφωσαν το τελικό 0-9 για την Παρί που έφτασε τα 6 πρωταθλήματα και πλέον αφιερώνεται αποκλειστικά στον μεγάλο στόχο, που είναι το Champions League (είναι ήδη στους «8»).

Ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τους παίκτες της Παρί ήταν Λαβέτσι από την Κίνα, όπου μετακόμισε πριν λίγες ημέρες, ενώ συγχαρητήρια τιτιβίσματα (ακόμη και από αντιπάλους) ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης, με εκείνο του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς να ξεχωρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ