ΣΠΟΡ

Ντέρμπυ ΑΕΚ-Ολυμπιακού από τα παλιά στην Α1 του μπάσκετ με νικητές στο τέλος τους ερυθρόλευκους

Ντέρμπυ ΑΕΚ-Ολυμπιακού από τα παλιά στην Α1 του μπάσκετ με νικητές στο τέλος τους ερυθρόλευκους
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ 100-93 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ένα ματς πάντως που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην 2η παράταση για τους ερυθρόλευκους.

Με τον ενθουσιασμό της έδρας και κυριαρχία κάτω από τα καλάθια, η Ένωση ήταν ανταγωνιστική για 3 δεκάλεπτα, δυσκολεύοντας πολύ τον Ολυμπιακό. Όμως η εμπειρία των παικτών του σε καταστάσεις ντέρμπυ, η κλάση του Βασίλη Σπανούλη και η πίεση που λύγισε τους παίκτες του Δικέφαλου, έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά των φιλοξενούμενων, που πήραν μια μικρή διαφορά στην 4η περίοδο. Η ΑΕΚ με τρομερή αντεπίθεση και τρίποντο του Μπράουν ισοφάρισε σε 77-77 και στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού Σπανούλης και Όντομ αστόχησαν με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

16384320


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Εκεί η ΑΕΚ με τον Μπράουν πήρε μια διαφορά, που ροκάνισαν όμως στο τέλος οι ερυθρόλευκοι (από λάθη των γηπεδούχων) και ισοφάρισαν με εύστοχες βολές του Σπανούλη. Στην 2η παράταση η Ένωση έχασε με τραυματισμό τον Αμερικανό σούπερ σταρ της και οι φιλοξενούμενοι (παρότι ο Σπανούλης δεν ήταν εύστοχος από τις βολές) πήραν τη νίκη (με 2 κρίσιμα τρίποντα του Μάντζαρη), που τους διατηρεί με πλεονέκτημα έδρας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-39, 61-62, 77-77 (κανονική περίοδος), 87-87 (1η παράταση), 93-100 (τελικό)

16384358


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Ο Σπανούλης είχε 26 πόντους και 9 ασσίστ για τους νικητές, ενώ 15 πρόσθεσε ο Χάντερ και 14 ο Παπανικολάου. Μπράουν με 24 και Μαυροκεφαλίδης με 22 (και 16 ριμπάουντς) ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ