ΣΠΟΡ

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου
INTIME

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) ενημέρωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (World Sailing) για τις εξελίξεις μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από παράγοντα της ΕΙΟ.

Μεταξύ άλλων, η ΕΟΙ αναφέρει πως έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της Πειθαρχικής της Επιτροπής να ερευνά την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επικοινώνησε χθες Τετάρτη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας “World Sailing” και της υπέβαλε αναλυτική ενημερωτική έκθεση για το τραγικό συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η χρυσή Ολυμπιονίκης μας κα. Σοφία Μπεκατώρου. Στην έκθεση αναφέρονται και τα μέτρα που έλαβε η Ομοσπονδία όταν έγινε γνωστό το όνομα του παράγοντα που καταγγέλθηκε και ζήτησε την παραίτησή του τόσο από την θέση του Αντιπροέδρου όσο και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που έγινε.

Ταυτόχρονα, πληροφόρησε την World Sailing ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της Πειθαρχικής της Επιτροπής να ερευνά την υπόθεση και να συλλέγει όλα τα αναγκαία στοιχεία τα οποία θα δοθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ευχαρίστησε θερμά για την ενημέρωση αυτή και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο και όποτε της ζητηθεί την Ομοσπονδία μας για την υπόθεση. Επίσης, η διοίκηση της ΕΙΟ ενημέρωσε τα σωματεία της για όλες τις εξελίξεις και προέτρεψε τους αθλητές και αθλήτριές της να αρχίσουν να μιλάνε αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ