ΣΠΟΡ

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Σημαντική νίκη εκτός έδρας για τον «Δικέφαλο»

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Σημαντική νίκη εκτός έδρας για τον «Δικέφαλο»
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έδειξε και πάλι τον καλό της εαυτό και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη.

Η «Ένωση» είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και «χτυπώντας» σε καθοριστικό σημείο του αγώνα, πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφερε το ματς εκεί που ήθελε. Στο δεύτερο μέρος, δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να ασκήσει μεγάλη πίεση και τελικά βρήκε δεύτερο γκολ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

Λίγες καλές στιγμές

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν αναγνωριστικό, το ματς «ζωντάνεψε» με δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 12' ο Στάικος έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 15', όταν ο Γκαρσία βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος, όμως, νικήθηκε στο τετ- α-τετ με τον Βάτερμαν.

Οι παίκτες του Χιμένεθ πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να βρουν «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία. Από την άλλη, ο ΟΦΗ με εξαίρεση το σουτ του Στάικου δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί. Γενικότερα, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερα καλές στιγμές. Στο 39', ο ΟΦΗ είχε μια καλή στιγμή, καθώς κέρδισε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής μετά από λάθος του Λόπες, ωστόσο η εκτέλεση του Νέιρα, αν και καλή, πέρασε άουτ.

Το πρώτο «χτύπημα» την κατάλληλη στιγμή

Ο Αλμπάνης ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος κι από δική του προσπάθεια ήρθε το κόρνερ στο 43ο λεπτό! Μάλιστα, την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιμάνσκι (ενώ μέχρι τότε τα εκτελούσε ο Γκαρσία) και στην εξέλιξη οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν το 1-0. Συγκεκριμένα, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Σάκχοφ τη δεύτερη για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν. Η «Ένωση» «χτύπησε» στο καλύτερο δυνατό σημείο, λίγο πριν το τέλος ενός ημιχρόνου που δεν είχε πολλές φάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που η ομάδα του Χιμένεθ βρήκε γκολ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου.

Τον έλεγχο η ΑΕΚ, «καθάρισαν» οι αλλαγές

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, αν και την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο ΟΦΗ στο 50ο λεπτό, όταν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, σε μια φάση πάντως που ο Λάτσι φάνηκε να παίρνει μπάλα. Ο Στάικος ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία ήταν καλή αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακα. Μετά από τη συγκεκριμένη φάση, ο Χιμένεθ θέλοντας να αποφύγει κάποια ενδεχόμενη αποβολή του νεαρού Σλοβένου, τον αντικατάστησε βάζοντας στη θέση του τον Νεντελτσιάρου.

Στο 66ο λεπτό, ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς να παίρνουν τη θέση των Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη. Οι δύο αυτές αλλαγές έμελλε να «καθαρίσουν» και το ματς, καθώς πρωταγωνίστησαν στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ. Ο Ολιβέιρα βρήκε υπέροχα τον Τάνκοβιτς, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε με ωραίο τρόπο τον Βάτερμαν για να κάνει το 0-2 στο 71ο λεπτό.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ουσιαστικά η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και μολονότι ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει και να βρει ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Αυτό δεν έγινε, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν εύκολα το «μηδέν» και να φτάνουν δίκαια στην επικράτηση.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 43' Σάκχοφ, 71' Τάνκοβιτς

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 4-3-3): Βάτερμαν, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Ουές, Στάρτζεον, Σαρντινέρο (82’ Καστάνιος)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσεάρου), Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ