ΣΠΟΡ

Superleague - Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1: Σημαντική νίκη για το «τριφύλλι»

Superleague - Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1: Σημαντική νίκη για το «τριφύλλι»
INTIME SPORTS / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ακόμη ένα ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους αντιπάλους, επιστρέφει στη Λεωφόρο έπειτα από 39 και πλέον μήνες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Superleague.

Ο Μαουρίσιο στο 6’ και ο Σανκαρέ στο 73’ πέτυχαν τα τέρματα του Παναθηναϊκού, ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Ελ Αραμπί στο 82’.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 2017, το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 με γκολ του Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός δεν έπαιξε στο αποψινό ντέρμπι, αλλά αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο, Σανκαρέ και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό με 2-1 και τέλος το αήτηττο για τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε το 1-0 στο 6' και ο Σανκαρέ το 2-0 στο 73'. Οι Πειραιώτες μείωσαν στο 83' με τον Ελ Αραμπί, πίεσαν για την ισοφάριση, όμως, είδαν στο 89' τον Διούδη να βγάζει με τα πόδια το πλασέ του Μασούρα κι έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από την έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου. Αυτή η νίκη φυσικά δεν τους επηρεάζει σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, αλλά το να χάνει η ομάδα του Μαρτίνς από τον Παναθηναϊκό και παράλληλα το αήττητο, είναι κάτι που ενοχλεί...

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ ήταν οι Σένκεφελντ, Βέλεθ, στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ, Μαουρίσιο, δεξιά ο Ενγκαμπακοτό, αριστερά ο Καμπετσής και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Σα στο τέρμα, δεξί μπακ τον Ανδρούτσο και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Στόπερ ήταν οι Σεμέδο, Παπασταθόπουλος. Στα χαφ είναι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, δεξιά ο Βρουσάι, αριστερά ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Χασάν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5’ άγγιξε το γκολ. Σε κάθετη του Μαουρίσιο, ο Ενγκμπακοτό με το αριστερό έστειλε την μπάλα άουτ, στη δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σα.

Στο επόμενο λεπτό, όμως, ήρθε το γκολ! Ο Σανκαρέ βρέθηκε αριστερά αμαρκάριστος, μπήκε στην περιοχή κι έκανε γλυκιά σέντρα, εκεί όπου ανενόχλητος ο Μαουρίσιο με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σα για το 1-0! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πίεσε ο Ολυμπιακός κι έχασε ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μετά τα 1-0 ανέλαβε τον έλεγχο, ενώ ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους κι έδωσε πρωτοβουλία στον αντίπαλό του.

Στο 17’ σε φάουλ του Φορτούνη, η κεφαλιά του Σεμέδο έφυγε άουτ, ενώ στο 18’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Βρουσάι, αλλά το δεξί σουτ του νεαρού εξτρέμ από καλή θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλέον τα ηνία και στο 26’ σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής δεν ανησύχησε τον Διούδη, ενώ στο 33’ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε σουτ του Καμαρά στην αριστερή γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι στο 42’ είχαν νέα ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Βρουσάι σε σέντρα του Τιάγκο Σίλβα επίσης δεν βρήκε στόχο, όπως και στο 44’ το φαλτσαριστό σουτ του Χασάν με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, όπου η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Μαουρίσιο που μπλόκαρε ο Σα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στην αρχή του δεύτερου μέρους, πίεσε, αλλά δεν βρήκε μεγάλη φάση. Τη στιγμή που ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον Βαλμπουενά, ενώ στο 55’ πέρασε στο ματς και τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Χασάν.

Οι Πειραιώτες είχαν και πάλι κατοχή, όμως, την πρώτη τους μεγάλη φάση την βρήκαν στο 64’. Σε σουτ του Τιάγκο Σίλβα ευνοήθηκε από τις κόντρες ο Χασάν, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη κι έσκαψε την μπάλα, αλλά αυτή έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι. Άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 70’.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το 1-0, αλλά ήξερε ότι θέλει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και το πέτυχε στο 73’! Ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ έκανε την κεφαλιά, ο Σα έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, αλλά το έκανε ο Σανκαρέ για το 2-0!!!

Στο 80' ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-1. Ο Μασούρας γύρισε από αριστερά, αλλά ο Ανδρούτσος ανενόχλητος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, βρήκε γκολ στο 83'. Κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Μασούρα, ο Κάιπερς έκανε την προβολή, απέκρουσε ο Διούδης, ο Νιάς δεν έδιωξε και ο Ελ Αραμπί αρχικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα με το κεφάλι για το 2-1!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Νιάς), Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Ενγκαμπακοτό (78’ Αϊτόρ), Καμπετσής (66’ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (55’ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (76’ Μασούρας), Μπουχαλάκης, Βρουσάι (46’ Βαλμπουενά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (55’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Κάιπερς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ