ΣΠΟΡ

Η ρεβάνς της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ επισκιάζει το πρόγραμμα των αγώνων του Europa League

Η ρεβάνς της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ επισκιάζει το πρόγραμμα των αγώνων του Europa League
Twitter / @ManUtd (Manchester United)

Η «μάχη των αιωνίων» της Αγγλίας, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, παρά τη νίκη με 2-0 των «κόκκινων» στο Άνφιλντ συγκεντρώνει και πάλι όλα τα φώτα της δημοσιότητας στις ρεβάνς της «φάσης των 16» του Europa League.

Σαφέστατα το προβάδισμα το έχει η Λίβερπουλ, αφού το 2-0 είναι συνήθως σκορ πρόκρισης σε διπλά παιχνίδια, όμως στην Γιουνάιτεντ έχουν πεισμώσει και ο Λουίς Φαν Χάαλ τόνισε ότι η ομάδα του θα επιχειρήσει την ανατροπή, αρκεί να το πιστέψει. Ακόμη και αν δεχθεί εκτός έδρας γκολ τότε θα κυνηγήσει να σκοράρει τέσσερεις φορές.

Ρούνεϊ, Τζόουνς και Γιανγκ είναι και πάλι εκτός πλάνων του Ολλανδού, που όμως θα έχει στην διάθεση του τους Λϊνγκαρντ και Σβαϊνστάιγκερ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πήρε την Λίβερπουλ και έκανε προπόνηση στο Ολντ Τράφορντ (παρότι μπορούσε να κάνει προπόνηση στο Λίβερπουλ και να ταξιδέψει μετά) ώστε να πάρουν οι παίκτες του μια γεύση από την κρισιμότητα του αγώνα, καθώς θέλει να τελειώσει την δουλειά: «η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή» είπε ο Γερμανός κόουτς, «αλλά εξαρτάται από την απόδοσή μας να την «παγώσουμε».

Ο Σκρτελ δεν θα είναι λογικά στην διάθεση της Λίβερπουλ, ενώ επιστρέφει ο τιμωρημένος Μίλνερ και οι εκρηκτικές αντεπιθέσεις με ένα εκτός έδρας γκολ μοιάζει να είναι το κλειδί της πρόκρισης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ώρα του αγώνα άλλαξε από την UEFA, μετά από αίτημα της Γιουνάιτεντ και το ματς θα διεξαχθεί στις 22.05.

Για την τιμή των όπλων

Στο Λονδίνο η Τότεναμ θα επιχειρήσει πρώτιστα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την βαριά ήττα με 3-0 στο Βεστφάλεν από την Ντόρτμουντ την περασμένη Πέμπτη και με οδηγό την παράδοση, καθώς το Ουάιτ Χαρτ Λέιν είναι απόρθητο φρούριο εφέτος στην Ευρώπη, να προσπαθήσει για μια επική ανατροπή.

Η Ντόρτμουντ πάντως σε εξαιρετική κατάσταση και ψυχολογία ταξίδεψαν στο Λονδίνο απλά για να σφραγίσουν το εισιτήριο, που θα τους φέρει πιο κοντά στον τελικό της Βασιλείας.

Η φάση των 16

Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ (0-2) 20.00
Βαλένθια-Μπιλμπάο (0-1)
Λάτσιο-Σπάρτα Πρ. (1-1)
Τότεναμ-Ντόρτμουντ (0-3) 22.05
Μπράγκα-Φενέρ (0-1)
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ (0-2)
Άντερλεχτ-Σαχτάρ (1-3)
Σεβίλλη-Βασιλεία (0-0)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ