ΣΠΟΡ

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-65: Λύγισε στο τέλος

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 74-65: Λύγισε στο τέλος

Αν και για τριάντα λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να κάνει το διπλό, παρά τις αντιξοότητες, στο τέλος λύγισε. Στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» θόλωσαν από την αγωνιστική απραξία, την έλλειψη ρυθμού και τις απουσίες και… κατέρρευσαν γνωρίζοντας την ήττα με 74-65.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολύ σοβαρή διάθεση την αναμέτρηση και αυτό φάνηκε από τις πρώτες φάσεις. Παρά το ότι οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι από τα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια πέρασαν την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και σε συνδυασμό με το ψηλό σχήμα που μοιάζει να… αρέσει πολύ στον Κάτας επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Στο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-10 (με τους παίκτες του Ρενέσες να μη σκοράρουν ούτε με… αίτηση) και τους φιλοξενούμενους να οδηγούν τους γηπεδούχους πολύ εύκολα στο λάθος. Στη συνέχεια οι Γερμανοί αντέδρασα, «έτρεξαν» σερί 0-9 και πήραν το προβάδισμα με δύο βολές του Σίκμα, 11-10. Ο Παναθηναϊκός όμως απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και με το δικό του σερί 0-7, προηγήθηκε με 11-17 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Είχε τα ηνία

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με την μπάλα να περνάει συνεχώς στην ρακέτα (μιας και στόχος από τα 6,75 δεν… βρισκόταν με τίποτα), Παπαγιάννης, Μπέντιλ, Μήτογλου έκαμναν την διαφορά. Μάλιστα με καλάθι του τελευταίου ο Παναθηναϊκός έφτασε την διαφορά για πρώτη φορά στο +10, 6:30 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να μειώσουν, 23-27, αλλά ο Δίπλαρος πάτησε παρκέ και με τρίποντο έκανε το 23-30. Τόσο ο Δίπλαρος όσο και ο Καλαιτζάκης ήταν απόλυτα θετικοί και συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να πάει ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια προηγούμενος με 28-34.

Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» στην επανάληψη ήταν εξίσου καλό και κατάφερε στα πρώτα λεπτά να συνεχίζει να έχει το προβάδισμα. Μάλιστα οι «πράσινοι» άρχισαν να απειλούν και από την περιφέρεια και με τρίποντο του Παπαπέτρου η διαφορά πήγε στους 7 πόντους, 33-40. Ο Ουάιτ πέτυχε ένα ακόμα και το σκορ έγινε 35-43, λίγο πριν τα μισά της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Ρενέσες αντέδρασε άμεσα. Πήρε… φωτιά από την περίμετρο, «έτρεξε» σερί 10-0 και προηγήθηκε με 45-43, 4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Όσο καλά ξεκίνησε το παιχνίδι στα τρία πρώτα δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός τόσο άσχημα το πήγε στην τέταρτη περίοδο. Οι «πράσινοι» είδαν τον Τίμαν να κάνει ότι θέλει και με 4 τρίποντα να δίνει προβάδισμα 62-55 στο πρώτο τρίλεπτο της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην αντέχει άλλο (λόγω αποχής και απουσιών), με τους Γερμανούς να έχουν σταθερά το προβάδισμα. Μάλιστα 3 λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 70-59 με τρίποντο του Σίκμα με τους Γερμανούς να φτάνουν στην νίκη με 74-65.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53, 74-65

ΔΗΜΟΦΙΛΗ