ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Κομβικό ντέρμπι στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Κομβικό ντέρμπι στη Λεωφόρο
ΙΝΤΙΜΕ

Στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, στο μεγάλο ντέρμπι, της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η νίκη του Αστέρα στην Τρίπολη, επί του ΠΑΟΚ με 2-1, έχει μετατρέψει την αποψινή αναμέτρηση σε μεγάλης και κομβικής σημασίας, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και τον πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» που βρίσκονται πλέον στην 6η θέση της βαθμολογίας, ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα προσπεράσουν τους Αρκάδες και την «Ένωση», ενώ αν χάσει ο Άρης νωρίτερα από τον Ατρόμητο μπορεί να βρεθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από τη μεριά της, η ΑΕΚ ψάχνει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, ενώ παράλληλα θέλει να… προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και περιμένει και εκείνη γκέλα των Θεσσαλονικέων απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου.

Το «πράσινο» πλάνο

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-3-3 κόντρα στην ΑΕΚ. Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ.

Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Αλεξανδρόπουλος, Νιάς και Μαουρίσιο. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Νγκμπακοτό, Καμπετσής και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Έτσι κατεβαίνει η Ένωση

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1. Την «κιτρινόμαυρη» θα υπερασπιστεί ο Αθανασιάδης. Την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν οι Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι και Λόπες.

Στα χαφ θα παίξουν οι Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και πιο μπροστά ο Μάνταλος. Στα άκρα θα της επίθεσης θα παίξουν οι Γκαρσία, Τάνκοβιτς και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ