ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης 94-72: Μια ακόμα νίκη για τους «Πράσινους»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης 94-72: Μια ακόμα νίκη για τους «Πράσινους»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης 94-72: Οι "πράσινοι" προσέθεσαν μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του με τους Τι Τζέι Μπρέι και Λευτέρη Μαντζούκα να κάνουν ντεμπούτο και τον πρώτο να βάζει... φωτιά στα καλάθια με 25 πόντους και 8/14 τρίποντα -Διάστρεμμα ο Παπαπέτρου

Όχι ονειρικό, αλλά κάτι περισσότερο ήταν το ντεμπούτο του Τι Τζέι Μπρέι με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην νίκη επί του Άρη με 94-72. Ο Μπρέι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 8.14 τρίποντα, πετυχαίνοντας ένα περισσότερο από τα 7/8 που είχε πέρσι ο Άντι Ράουτινς στον αγώνα του ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το δικό του ντεμπούτο έκανε και ο Λευτέρης Μαντζούκας, ενώ ο άτυχος της βραδιάς δεν ήταν άλλος από τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος υπέστη διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής και αύριο η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός παρουσίασε νωθρά στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά σε σημείο φυσιολογικό. Ο Άρης ξεκίνησε καλά, αλλά Μποχωρίδης και Μπέντιλ ήταν οι παίκτες που "οδηγούσαν" τους "πράσινους". Μάλιστα με τρίποντο του τελευταίου στο πεντάλεπτο το σκορ έγινε 11-8, με τον Μποχωρίδη να έχει 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Κάτας ήθελε να δώσει χρόνο σε όλους, έκανε συνεχώς αλλαγές, ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και με τον Τσάλμερς να ηγείται των επιθετικών πρωτοβουλιών των φιλοξενούμενων, ο Άρης προηγήθηκε με 14-19. 5-0 σερί για τους "πράσινους" και το δεκάλεπτο "έκλεισε" με ισοπαλία, 19-19.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με συνεχόμενα τρίποντα από Ουάιτ, Μπρέι και Μήτογλου πήρε διαφορά 7 πόντων, 30-23. Και πάνω που φαινόταν ότι οι "πράσινοι" επέβαλλαν τον ρυθμό τους, ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιτλ και μείωσε στους 2 πόντους, 30-28. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να πάρει διαφορά 9 πόντων, 43-34.

Φωτιές μέχρι... τέλουςΣτο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και με σερί 10-2 στο πρώτο τετράλεπτο προηγήθηκε με 53-36 και ανάγκασε τον τεχνικό του Άρη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός παρ' όλα αυτά δεν πτοήθηκε και με τον Μποχωρίδη να "πυροβολεί" και αυτός έφτασε την διαφορά στους 20 πόντους, 59-39, στο 25', με τον Λευτέρη Μαντζούκα να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε πλήρως τον αγώνα με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 70-48.Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Μπρέι έκανε την διαφορά, σπάζοντας όλα τα κοντέρ. Στο 35' με το σκορ στο 83-58, ο Μπρέι είχε 25 πόντους με 8/14 τρίποντα και... έκλεβε την παράσταση. Μέχρι την στιγμή που ο Όντετ Κάτας αποφάσισε να τον αποσύρει και να... αποθεωθεί από τους συμπαίκτες του, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την νίκη με 94-72.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ