ΣΠΟΡ

Χωρίς ντέρμπυ στο Champions League, σούπερ ματς Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ στο Europa League

Χωρίς ντέρμπυ στο Champions League, σούπερ ματς Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ στο Europa League
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / CHRISTIAN BRUN

Ενώ τα προημιτελικά του Champions League προσφέρονται για μια «τετράδα» με όλους τους «μεγάλους», στο Europa League η κληρωτίδα επεφύλασσε στον Γιούργκεν Κλοπ να συναντήσει το δημιούργημα του για μια θέση στους «4».

Champions League

Για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν τα χαμόγελα ήταν μεγάλα, αφού μόνο με τεράστια έκπληξη θα μπορέσουν Βόλφσμπουργκ και Μπενφίκα να πετύχουν κάτι περισσότερο από το να είναι ανταγωνιστικές.

Για την Ατλέτικο είναι η 3η συνεχόμενη σεζόν με Ισπανικό εμφύλιο (πέρυσι με Ρεάλ) και το 2013-14 είχε αποκλείσει τους μπλαουγκράνα (1-0 και 1-1).

Μόνο που έκτοτε έχουν αλλάξει τα πράγματα: 6 συνεχόμενες νίκες της Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να σκοράρει σε 5 από αυτές φτάνοντας τα 25 γκολ σε 27 ματς με τους ροχιμπλάνκος.

Το τελευταίο ζευγάρι της Παρί με την Σίτυ είναι η «μάχη των σεΐχηδων» με τους Γάλλους πάντως να είναι σε φανερά καλύτερη φόρμα έχοντας ήδη αποκλείσει την Τσέλσι.

Τα ζευγάρια (και οι ημερομηνίες των αγώνων)

Μπάγερν-Μπενφίκα (5 και 13 Απριλίου)
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μ.
Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης (6 και 12 Απριλίου)
Παρί σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ

Europa League

Η μοίρα επιφυλάσσει πάντα τέτοια παιχνίδια και ο Γιούργκεν Κλοπ ίσως νομοτελειακά θα αναγκαζόταν να αντιμετωπίσει στον πρώτο του κιόλας χρόνο στον πάγκο της Λίβερπουλ, το «δημιούργημα» του. Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ στο πιο δυνατό ζευγάρι των «8», που επισκιάζει τα υπόλοιπα.

Με τους «κόκκινους» την τελευταία φορά που ταξίδεψαν στο Βεστφάλεν να κατακτούν και το τρόπαιο του UEFA στoν τελικό με την Αλαβές του 2001. Και την Ντόρτμουντ να έχει αποκλείσει με 2 νίκες την Τότεναμ στους «16».

Ισπανικό εμφύλιο έχουμε και εδώ με την κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη για 3η χρονιά να πρέπει να αποκλείσει συμπατριώτες της (Μπέτις και Βαλένθια το 2014, Βιγιαρεάλ το 2015) και τώρα στον δρόμο της να έχει την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, που το 2012 έχασε από μια άλλη Ισπανική, την Ατλέτικο Μ., τον τελικό του Βουκουρεστίου.

Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ θα παίξουν με τις εκπλήξεις της διοργάνωσης Μπράγκα και Σπάρτα Πρ.

Τα ζευγάρια

Μπράγκα-Σαχτάρ
Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πράγας
Μπιλμπάο-Σεβίλλη
Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ

Τα ματς θα γίνουν 7 και 14 Απριλίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ