ΣΠΟΡ

Δύο εβδομάδες διορία για την επανέναρξη του Κυπέλλου δίνει η FIFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού

Δύο εβδομάδες διορία για την επανέναρξη του Κυπέλλου δίνει η FIFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού
Reuters / Arnd Wiegmann

Τελσίγραφο στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή έστειλε η FIFA, όπου ανοιχτά προειδοποιεί ότι αν δεν ξαναρχίσει η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας θα επιβάλει ποινές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο (αποκλεισμός συλλόγων και εθνικής ομάδας).

Στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής της FIFA υπό τον νέο πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στον Σταύρο Κοντονή για την απόφασή του να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στις ελληνικές Αρχές με την οποία θα δοθεί προθεσμία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί η διοργάνωση. Την επιστολή θα συνυπογράφουν FIFA και UEFA, ενώ η απόφαση του Σταύρου Κοντονή χαρακτηρίζεται από την ανακοίνωση υπερβολική.

Ήταν βέβαιο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα έκανε παρέμβαση στο θέμα, από τη στιγμή που η ΕΠΟ είχε προχωρήσει σε ενημέρωση για την παρέμβαση της Πολιτείας στο θεσμό από την πρώτη στιγμή.

Στο παρελθόν κάθε κόντρα της Ελληνικής Πολιτείας με την FIFA και την UEFA έληγε με υποχώρηση μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού των Ελληνικών ομάδων και απομένει να δούμε εάν ο Υφυπουργός ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων του και τα "μαζέψει"...

Η ανακοίνωση της FIFA:

Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε:

Να στείλει επιστολή στις ελληνικές Αρχές που θα συνυπογράφεται από την FIFA και την UEFA και θα ζητά την ανατροπή της απόφασης διακοπής του Κυπέλλου εντός δύο εβδομάδων αφού αυτή κρίνεται υπερβολική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το αρμόδιο τμήμα της FIFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων.

fifa epo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ