ΣΠΟΡ

Πέθανε ξαφνικά ο θρύλος της πυγμαχίας Μάρβιν Χάγκλερ

Πέθανε ξαφνικά ο θρύλος της πυγμαχίας Μάρβιν Χάγκλερ
AP Photo

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής μεσαίου βάρους, ο «Marvelous» Μάρβιν Χάγκλερ, ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Το θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του μέσα από το Facebook γράφοντας τα ακόλουθα:

«Λυπάμαι πολύ που κάνω τη θλιβερή ανακοίνωση. Δυστυχώς σήμερα, ο αγαπημένος μου σύζυγος Marvelous Marvin πέθανε απροσδόκητα στο σπίτι του εδώ στο Νιού Χάμσαϊρ. Η οικογένειά μας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Χάγκλερ έγινε ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής μεσαίου βάρους το 1980. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του εναντίον του Τόμι Χερνς το 1985 σε έναν σκληρό αγώνα τριών γύρων που ονομάστηκε «Ο Πόλεμος».

Πολλοί στην κοινότητα του μποξ θρήνησαν την απώλεια του Χάγκλερ, σεβόμενοι τον άνθρωπο που κυριάρχησε στο μεσαίο βάρος για σχεδόν μια δεκαετία.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο πρωταθλητής Όσκαρ ντε λα Χόγια γράφοντας:

«Λυπήθηκα τόσο όταν άκουσα για τον θάνατο του "Marvelous" Μάρβιν Χάγκλερ. Ένας από τους μεγαλύτερους που μπήκε ποτέ στο ρινγκ!».

Ο Μπομπ Άρουμ Αμερικανός δικηγόρος, υποστηρικτής του μποξ και επιχειρηματίας είπε για τον Χάγκλερ: «Ήταν ένας άνθρωπος τιμής και άνθρωπος με λόγο. Έπαιζε στο ρινγκ με απαράμιλλη αποφασιστικότητα. Ήταν ένας αληθινός αθλητής και ένας αληθινός άνθρωπος. Θα μου λείψει πολύ».

Κατά την καριέρα του ο Μάρβιν Χάγκλερ, κατέκτησε 62 νίκες ενώ είχε και τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, οι 52 εκ των 62 νικών ήταν νοκ-άουτ, όπως μεταδίδει το CNNi.

To 1993, τιμήθηκε και εντάχθηκε στο International Boxing Hall of Fame.

Η καρριέρα του ως πρωταθλητής έληξε το 1987. Το επόμενο έτος ανακοίνωσε την επίσημη συνταξιοδότησή του και μετακόμισε στην Ιταλία, όπου πήρε μέρος ως ηθοποιός σε ταινίες δράσης.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ