ΣΠΟΡ

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στην F1 είναι ο Λιούις Χάμιλτον

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στην F1 είναι ο Λιούις Χάμιλτον
Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ με Mercedes οι ταχύτεροι στην Αυστραλία Reuters / Jason Reed

Ο Βρετανός πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες στην Αυστραλία και δηλώνει έτοιμος να μην αφήσει κανέναν να του αμφισβητήσει ότι είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου, ακόμη και όταν «παραβιάζει» τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Μπορεί λίγες ημέρες πριν αρχίσει η σεζόν για την F1 να τον έπιασε η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, να βγάζει selfie οδηγώντας την μηχανή του (!), όμως την ώρα του αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον μοιάζει ανίκητος.

Τα επίσημα δοκιμαστικά για το αυριανό γκραν-πρι στην Αυστραλία είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σήμερα. Όχι μόνο γιατί είναι ο πρώτος αγώνας αλλά και γιατί πραγματοποιήθηκαν με το νέο φορμάτ (που πάντως όλοι κατηγορούν): στη θέση των τριών διαδικασιών (Q1, Q2, Q3) που ίσχυαν μέχρι πέρυσι, πλέον αποκλείεται ένας πιλότος ανά 90 δευτερόλεπτα, ενώ υπάρχουν πολλά κενά διαστήματα-χωρίς μονοθέσια στην πίστα-που κάνουν το θέαμα άσχημο για τον θεατή.

Ο Χάμιλτον πάντως δεν επηρεάστηκε, ήταν ο ταχύτερος όλων και εξασφάλισε την 50η pole-position για το αυριανό grand-prix. Μόνο ο Σουμάχερ και ο αείμνηστος Σένα είχαν περισσότερες.

Άλλωστε πρόσφατα έδειξε on-camera, ότι τιο ταλέντο του δεν περιορίζεται πίσω από το τιμόνι.

Εκεί βέβαια που παίζει μεγάλη μπάλα, τώρα που είναι και single, είναι στις γυναίκες, αφού δίπλα του βρίσκονται μόνον οι ωραιότερες.

Δίπλα του, 2ος θα ξεκινήσει ο ομόσταυλός του στην Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ 3ος και 4ος ο Φέτελ με το Ραϊκόνεν και τις Ferrari.

Αυτό που όλοι αναρωτιούνται πάντως είναι οι καιρικές συνθήκες και αν θα διεξαχθεί ο αγώνας υπό βροχή, όπως τόσες φορές έχει γίνει στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ