ΣΠΟΡ

Αυγενάκης: Επανέρχεται το «ιδιώνυμο» για την οπαδική βία

Αυγενάκης: Επανέρχεται το «ιδιώνυμο» για την οπαδική βία
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επαναφορά του Ιδιώνυμου σε περιπτώσεις οπαδικής βίας ανακοίνωσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης και επεσήμανε ότι η σχετική διάταξη θα προβλέπεται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα προς συζήτηση και ψήφιση.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η επαναφορά του ιδιώνυμου θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να μην αναστέλλονται οι ποινές για βιαιοπραγίες οπαδών. Δύο ακόμη μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αφορούν στην εναρμόνιση της νομοθεσίας με τα ισχύοντα στη FIFA και την UEFA για την αυστηροποίηση του πλαισίου σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της βίας, κ.ά. αλλά και ο εξορθολογισμός της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για βιαιοπραγίες οπαδών.

Σε ό,τι αφορά στις λέσχες φιλάθλων, είπε πως τάσσεται υπέρ εφόσον λειτουργούν εντός πλαισίου νομιμότητας και τήρησης κανόνων και υπογράμμισε πως μόλις 10 από τις 150 που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν νόμιμα.

Δραστικά μέτρα, σαν αυτά που υιοθέτησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία για την εξαφάνιση του χουλιγκανισμού, ζήτησε από την πλευρά της η Φωτεινή Πιπιλή. Μάλιστα, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία μιας ομάδας στη Βραζιλία, η οποία προσέλαβε μητέρες οπαδών για να ελέγχουν το γήπεδο. «Τη μητέρα του ακόμη και ο χειρότερος χούλιγκαν τη σέβεται, ενώ στην Ελλάδα την φοβάται κιόλας», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ