ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ερυθρός Αστέρας 82-86: Ήττα για το «Τριφύλλι» και παράπονα για τη διαιτησία

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ερυθρός Αστέρας 82-86: Ήττα για το «Τριφύλλι» και παράπονα για τη διαιτησία
INTIME SPORTS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έπιασε απόδοση ανάλογη με τον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι πριν από μια εβδομάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ηττήθηκε με 82-86 παρά την τρομερή εμφάνιση του Σαντ Ρος (21 πόντους με 4/6 τρίποντα, 7 κλεψίματα, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ).

Σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν κάποιες τραβηγμένες διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και ο εξαιρετικός Λόιντ που πέτυχε 27 πόντους (18 στο δεύτερο ημίχρονο).

Κορυφαίο λάθος των διαιτητών το καθαρό επιθετικό φάουλ του Λόιντ πάνω στον Ουάιτ με το σκορ στο 82-84, 7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ 6:30 λεπτά πριν από το τέλος είχε αποβληθεί με δεύτερη τεχνική ποινή ο Κάτας.

Το ψηλό σχήμα του Όντεντ Κάτας (Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Χεζόνια, Ουάιτ, Παπαγιάννης) ξεκίνησε με εντυπωσιακή άμυνα. Οι «πράσινοι» δεν δέχθηκαν καλάθι για 3:30 λεπτά και προηγήθηκαν 9-0 με τρία τρίποντα (δύο του Σαντ Ρος και ένα του Παπαπέτρου). Ο Αστέρας αντέδρασε στη συνέχεια και χτύπησε στο ζωγραφιστό με τους Όγκνιεν Κούζμιτς και Λάντρι Νόκο να πετυχαίνουν από 4 πόντους. Οι «πράσινοι» πήραν πολλούς πόντους από τη γραμμή του φάουλ (8/9) με το σκορ να κλείνει 23-17 στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε εκ νέου και με τον Λόιντ να παίρνει μπροστά (9 πόντους στη δεύτερη περίοδο)έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν εξαιρετικό Σαντ Ρος (11 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα στο πρώτο ημίχρονο) και κατάφερε να ξεφύγει ξανά με 6, χάρη σε προσπάθειές του, αλλά ήταν σχεδόν μόνος. Ο Μήτογλου πρόσθεσε 9 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά οι υπόλοιποι ήταν σχετικά άστοχοι (0/3 σουτ ο Χεζόνια, 1/4 ο Παπαπέτρου, 2/5 ο Παπαγιάννης) και το ημίχρονο έληξε σε... απόλυτη ισορροπία (40-40), με επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο αντίστροφο του πρώτου (17-23).

Το πρώτο 5λεπτο της τρίτης περιόδου ήταν κάκιστο για τους «πράσινους». Χωρίς κίνηση και αποστάσεις στην επίθεση, οι «πράσινοι» πήραν τραβηγμένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα η εύστοχη ομάδα της Σερβίας να ξεφύγει με 4 πόντους (44-48). Ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Χεζόνια και Παπαγιάννης το πήραν πάνω τους στην επίθεση, με τον Σαντ Ρος να πρωτοστατεί στις εξαιρετικές άμυνες και ο Παναθηναϊκός με ένα τρομερό σερί (15-0) πήρε διαφορά 11 πόντων (59-48).

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Σαντ Ρος βγήκε για να πάρει ανάσες και όταν ξαναμπήκε ήταν... αργά. Οι «πράσινοι» δεν σκόραραν για τα υπόλοιπα 2:31 της περιόδου, με τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει νέο απίστευτο σερί 12-0 και να κλείνει την περίοδο μπροστά στο σκορ (59-60).

Η τέταρτη περίοδο συνεχίστηκε ίδιο άσχημα με το σερί να φτάνει στο 18-0 (59-66). Σε αυτό βοήθησαν και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, με τον Όντεντ Κάτας να... βγαίνει από τα ρούχα του και να δέχεται και δεύτερη τεχνική ποινή σε εκείνο το σημείο για μια ξεκάθαρη παράβαση μπρος πίσω που δεν σφυρίχτηκε και είχε κατάληξη ένα τρίποντο του Σιμόνοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ