ΣΠΟΡ

Νίκησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ τον πρώτο αγώνα της F1-τρομερό ατύχημα για τον Φερνάντο Αλόνσο

Νίκησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ τον πρώτο αγώνα της F1-τρομερό ατύχημα για τον Φερνάντο Αλόνσο
Reuters / Jason Reed

Θρίαμβος για την Mercedes στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην F1 στο γκραν πρι της Αυστραλίας, με το Νίκο Ρόσμπεργκ πάντως να νικά τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, αφήνοντας πίσω τους τις Ferrari. Σώος από τα συντρίμια του αυτοκινήτου του βγήκε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Οι δύο Mercedes είχαν τις 2 πρώτες θέσεις στην εκκίνηση του αγώνα στην Αυστραλία, όμως αμέσως μετά οι Ferrari των Φέτελ-Ράικονεν πήραν κεφάλι. Η στρατηγική όμως στην αλλαγή ελαστικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τα "ασημένια βέλη" να δουν πρώτες την καρό σημαία.

Αυτή ήταν η 2η νίκη στην καριέρα του Ρόσμπεργκ στην Αυστραλία μετά το 2014 και συνολικά 15η και ήρθε 31 χρόνια μετά την πρωτιά του πατέρα του Κίκι Ρόσμπεργκ στον ίδιο αγώνα.

Πίσω από Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, τέταρτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και πέμπτος ο Φελίπε Μάσα με Williams.

2016 03 20T082349Z 1928581122 GF10000352657 RTRMADP 3 MOTOR F1 AUSTRALIA


(Πηγή: Reuters / Brandon Malone)

Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε η Haas που πανηγύρισε την έκτη θέση με τον Ρομάν Γκροζάν, ενώ Χούλκενμπεργκ (Force India), Μπότας (Williams), Σάινθ και Φερστάπεν (Toro Rosso) συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο

Στο 18ο γύρο κόπηκε η ανάσα κοινού και τηλεθεατών από το τρομακτικό ατύχημα που είχαν η McLaren του Αλόνσο με τη Haas του Γκουτιέρες και η κόκκινη σημαία που υψώθηκε οδήγησε σε διακοπή αρκετών λεπτών του αγώνα.

Μέσα από τα συντρίμια πάντως του μονοθέσιου βγήκε δίχως γρατζουνιά ο Ισπανός, δις παγκόσμιος πρωταθλητής και με αρκετή ψυχραιμία εξήγησε στην κάμερα πως έζησε το ατύχημα.

2016 03 20T093430Z 1177281756 GF10000352737 RTRMADP 3 MOTOR F1 AUSTRALIA


(Πηγή: Reuters / Mark Horsburgh / Handout)


(πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο με το ατύχημα)

Όλα γινόντουσαν σε αργή κίνηση μέσα στο αμάξι. "Πετάς", χτυπάς δεξιά και αριστερά, μία βλέπεις τον ουρανό, μία το έδαφος. Ξέρεις ακριβώς που είσαι και θες να σταματήσεις. Μετά το αμάξι ακινητοποιήθηκε και έψαξα γρήγορα μια έξοδο για να βγω. Θα έβλεπε και η μητέρα μου στην τηλεόραση και ήθελα να βγω γρήγορα και να της πω έτσι ότι είμαι καλά. Ήταν όμως ένα πολύ σοβαρό συμβάν".

Επόμενος αγώνας στις 3 Απριλίου στο Μπαχρέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ