ΣΠΟΡ

Πέρασε από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός, υποβιβάστηκαν και μαθηματικά Καλλονή και Πανθρακικός

Πέρασε από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός, υποβιβάστηκαν και μαθηματικά Καλλονή και Πανθρακικός
Δύο γκολ ο Ερνάνι στην Τρίπολη EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μπορεί το πρωτάθλημα να το έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός, όμως ο Μάρκο Σίλβα δεν θέλει να δώσει κανένα δικαίωμα στους υπόλοιπους. Με τους βασικούς οι πρωταθλητές νίκησαν και τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη, σε μια αγωνιστική που σημαδεύτηκε από την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο αλλά και τον μαθηματικό υποβιβασμό της Καλλονής και του Πανθρακικού από την Super League.

Ο Μάρκο Σίλβα έστειλε μήνυμα σοβαρότητας με την επιλογή βασικών για την 11άδα του Ολυμπιακού και τον Καπίνο στο τέρμα, όμως εκτός από το γκολ του Ερνάνι πριν συμπληρωθεί 1 λεπτό (ασσίστ του Φορτούνη), οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν άλλη τελική σε 45 λεπτά.

Αντίθετα ο Αστέρας βρήκε τα πατήματά του, χτύπησε από την πλευρά του Μαζουακού και άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά στο δοκάρι του Μάσα λίγο πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

2492944


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ίδιο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό και στο β ημίχρονο με τον Ερνάνι και πάλι να μην λαθεύει από την εξαιρετική κάθετη του Κασάμι και να πλασάρει εύστοχα τον Θεοδωρόπουλο για το τελικό 0-2.

Ο Αστέρας προσπάθησε να γυρίσει στο ματς, αλλά το γκολ του Δημούτσου για το τελικό 1-2, ήρθε μόλις στο 90 και δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για τους γηπεδούχους για ολική ανατροπή. Στο 73 έγινε αλλαγή ο Καπίνο, που χτύπησε και ίσως δεν είναι διαθέσιμος για τα φιλικά της εθνικής ομάδας.

Σοκ στο φινάλε για ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο Αγρίνιο σε ένα σχετικά μοιρασμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (από 12 τελικές η κάθε ομάδα και 5 εντός εστίας), αλλά θα μπορούσε να πάρει στο τέλος το τρίποντο με τον Μπουονανότε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Έτσι στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μάρκους Πάουλο την τιμώρησε με σουτ από την μικρή περιοχή για το τελικό 1-0 (πρώτη νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ), εκμεταλλευόμενος την αδράνεια όλη της άμυνας (στο ξεκίνημα πάντως η Ένωση διαμαρτύρεται για χέρι του Κλέσιο).

Η ΑΕΚ με την 4η συνεχόμενη εκτός έδρας αποτυχία της (2 ήττες, 2 ισοπαλίες) έχασε έδαφος στην μάχη της 2ης θέσης και της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι-οφ, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για τα επεισόδια στο Περιστέρι.

Έπεσαν Καλλονή-Πανθρακικός

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς ήταν και πάλι ουσιαστικός και πήρε άνετα το τρίποντο με αντίπαλο την Καλλονή κερδίζοντας 3-0 με τα γκολ του Μυστακίδη (τραυματίστηκε όμως στο β ημίχρονο πιθανότατα με θλάση και αυτός) του Αθανασιάδη (έφτασε τον Βέλλιο στα 11 γκολ με τον Φορτούνη να έχει 16 και τον Γιάννου, που είναι στην Κίνα, 13) και του Κοροβέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι αποχαιρέτησαν και μαθηματικά την Super League.

2492647


(Σκόραρε αλλά τραυματίστηκε ο Μυστακίδης / Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Το ίδιο και ο Πανθρακικός που έχασε από τον Ατρόμητο στην έδρα του 1-0 με το γκολ του Λε Ταλέκ και πλέον στις 3 αγωνιστικές που απομένουν, ακόμη και αν πάρει 9 βαθμούς υστερεί στην ισοβαθμία με την Βέροια (ήττα και ισοπαλία τα αποτελέσματα).

27η αγωνιστική

Σάββατο 19/3

Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2
Βέροια-Πλατανιάς 0-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-0

Κυριακή 20/3

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-0
ΠΑΟΚ-Καλλονή 3-0
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-1
Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 1-2

Δευτέρα 21/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (19.30)

Η βαθμολογία

27h agonistiki vathmo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ