ΣΠΟΡ

Με νίκη 14-11 επί της Ισπανίας ξεκίνησε η εθνική πόλο γυναικών στο προ-ολυμπιακό της Ολλανδίας

Με νίκη 14-11 επί της Ισπανίας ξεκίνησε η εθνική πόλο γυναικών στο προ-ολυμπιακό της Ολλανδίας
Twitter / @GZCDONK (OQT2016GOUDA)

Στην μάχη του προ-ολυμπιακού τουρνουά και της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ρίχτηκε σήμερα η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών με αντίπαλο την Ισπανία, την οποία κέρδισε με πολύ καλή εμφάνιση υπό τους ήχους του Παντελίδη.

Τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά επικράτησαν στις 2 πρώτες περιόδους με 3-2 και 4-2 και διατήρησαν την διαφορά μέχρι τέλος για το 14-11 (3-3 και 4-4 τα άλλα 8λεπτα) επί της Ισπανίας, που ήταν 4η στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ασημένια Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και εκείνη που μας απέκλεισε στο προηγούμενο προ-ολυμπιακό της Τεργέστης).

Σε κάθε ένα από τα 14 γαλανόλευκα γκολ, έπαιζαν από τα μεγάφωνα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη, όπως είχαν επιλέξει τα κορίτσια της Εθνικής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Το ζητούμενο στον 1ο όμιλο, που συμμετέχει η εθνική μας του πόλο είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα (περνάνε οι 4 από τις 6 ομάδες του ομίλου) ώστε στον καθοριστικό προημιτελικό, που δίνει εισιτήριο για το Ρίο, να έχει περισσότερες πιθανότητες και με τη νίκη της μπορεί να καταλάβει τώρα μια από τις 2 πρώτες θέσεις.

Στα άλλα ματς του ομίλου ΗΠΑ-Ιαπωνία 18-1 και Καναδάς-Ν.Αφρική 17-2 (στον άλλο όμιλο συμμετέχουν Γαλλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Γερμανία, Ολλανδία).

Αύριο η εθνική μας έχει εύκολο έργο με τη Νότιο Αφρική στις 17.40.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ