ΣΠΟΡ

Πανικός για τους φαν του Super Mario μετά από φήμες για επικείμενο θάνατό του

Πανικός για τους φαν του Super Mario μετά από φήμες για επικείμενο θάνατό του
AP Photo/Koji Sasahara

Ένα πέπλο «πένθους» έχει σκεπάσει στο internet μετά από φήμες για πιθανό μελλοντικό θάνατο, του Mario, του διάσημου Ιταλού υδραυλικού που άλλαξε τον κόσμο των video games 35 χρόνια πριν, με την κυκλοφορία του «Super Mario Bros».

Ας πάμε όμως λίγο πίσω: Τον Σεπτέμβριο το franchise «Super Mario Bros» γιόρτασε τα 35 χρόνια του ήρωα με το λανσάρισμα δύο remastered κλασσικών παιχνιδιών, του Super Mario 3D All-Stars και του Super Mario Bros 35 - για την ελβετική κονσόλα η οποία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρόνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η Nintendo, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, επίσης κυκλοφόρησε μια σειρά από επετειακά προϊόντα Super Mario που ήταν διαθέσιμα προς πώληση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο η εταιρεία δεν εξήγησε το λόγο του περιορισμένου χρόνου διάθεσης των προϊόντων και του παιχνιδιού, αφήνοντας πολλούς φίλους του παιχνιδιού με την απορία.

Τότε πολλοί είκασαν ότι η ζωή του Mario μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της.

«Ο Mario πεθαίνει αύριο, θα μου λείψει», έγραψε την Τρίτη ένας χρήστης προσθέτοντας ένα emoji λύπης.

Η ίδια η Nintendo είχε ρίξει λάδι στη φωτιά όταν υπενθύμισε τον περασμένο μήνα τους φίλους του Mario ότι τα επετειακά προϊόντα δεν θα είναι διαθέσιμα για πολύ ακόμη ενώ και το παιχνίδι «Super Mario Bros 35» δεν θα μπορεί να παιχτεί μετά από την καταληκτική ημερομηνία.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η εταιρεία δηλώνει:

«Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η φυσική έκδοση του παιχνιδιού Super Mario 3D All-Stars δεν θα αποσταλεί σε εμπόρους λιανικής πέρα από την περίοδο της 35η; επετείου του Super Mario Bros., που λήγει στις 31 Μαρτίου 2021. Οι μονάδες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της επετείου θα παραμείνουν διαθέσιμες για αγορά σε διάφορους λιανοπωλητές, όσο υπάρχουν προμήθειες διαρκούν. Η διαθεσιμότητα στο κατάστημα θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με κάθε λιανοπωλητή».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η 31η Μαρτίου είναι μόλις μια ημέρα πριν από την Πρωταπριλιά.

Super Mario Bros fans are panicking over rumors that Mario is going to die
Clare Duffy, by Clare Duffy, CNN Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ