ΣΠΟΡ

Στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού το «τελεσίγραφο» της FIFA για το Κύπελλο

Στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού το «τελεσίγραφο» της FIFA για το Κύπελλο
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / WALTER BIERI

Όπως αναμενόταν έφτασε στον Υφυπουργό Αθλητισμού η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με την ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μέσω της επιστολής η FIFA εκφράζει για πολλοστή φορά την θέση της, η οποία και ταυτίζεται με αυτή της UEFA, και επισημαίνει σαφώς και με αυστηρό ύφος τις πιθανές κυρώσεις (αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) σε περίπτωση που δεν αρθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση.

Η ματαίωση του κυπέλλου Ελλάδας με απόφαση του Σταύρου Κοντονή, είναι εντελώς έξω από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Οι διεθνείς ομοσπονδίες είναι κάθετες και εμμένουν στο τελεσίγραφο επανέναρξης του κυπέλλου με άρση της υπουργικής απόφασης.

Πλέον οι εξελίξεις τρέχουν καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση του κυρίου Κοντονή να κάνει οικειοθελώς πίσω στην απόφασή του. Πιθανή λύση ίσως να του προσφέρει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ, στις 29 Μαρτίου. Φυσικά, μια απόφαση ακύρωσης της απόφασης θα σημαίνει δεδικασμένο και ουσιαστικά κατάργηση των επίμαχων άρθρων του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας.

Θα άρει όμως και ένα τεράστιο αδιέξοδο, καθώς πλέον το φάσμα αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου (με δραματικές συνέπειες) από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι ορατό.

Η FIFA καθιστά σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το «όχι» δεν είναι επιλογή και δεν αποκλείεται να στείλει και εκπροσώπους της για κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό (υπάρχει στην ατζέντα, χωρίς όμως να έχει ορισθεί ημερομηνία ταξιδιού). Εφόσον το ταξίδι πραγματοποιηθεί τότε στην αναχώρηση τους από την Αθήνα θα υπάρχει είτε ημερομηνία διεξαγωγής του Κυπέλλου είτε ο οριστικός αποκλεισμός συλλόγων και Εθνικής ομάδας.

Η συνάντηση με τους «τρεις»

Σε ό,τι αφορά την περίφημη συνάντηση του Υφυπουργού με τους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου μας, φαίνεται ότι θα γίνει την Πέμπτη 24/3. Με την παρουσία πάντως μόνον των κυρίων Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη, αφού και σήμερα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κύριος Αλαφούζος εμμένει στην απόφαση του να μην παραστεί σε αυτή τη συνάντηση.

Σήμερα μάλιστα με επιστολή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε και τους λόγους της αποχώρησής της από τη συζήτηση στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής σχετικά με την πρόταση αναμόρφωσης του διοικητικού μοντέλου λειτουργίας της Superleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ