ΣΠΟΡ

Μηνύματα συμπαράστασης από τους Βέλγους διεθνείς ποδοσφαιριστές για την τρομοκρατική επίθεση

Μηνύματα συμπαράστασης από τους Βέλγους διεθνείς ποδοσφαιριστές για την τρομοκρατική επίθεση
Reuters / Francois Lenoir

Συγκλονισμένη είναι όλη η Βελγική ποδοσφαιρική κοινότητα από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Ιδιαίτερα οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες χώρες παρακολούθησαν μέσα από το Διαδίκτυο τις εξελίξεις. Μήνυμα συμπαράστασης και από τους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Η "Βελγική ποδοσφαιρική παροικία" της Premier League ήταν σοκαρισμένη και με λιτά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους συμπατριώτες τους.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς, από το Λίβερπουλ πόσταρε απλά μια φωτογραφία στο Instagram με την Βελγική σημαία να δακρύζει.

https://www.instagram.com/p/p

Οι δύο τερματοφύλακες της εθνικής Βελγίου, Τιμπό Κουρτουά και Σιμόν Μινιολέ χρησιμοποίησαν το Twitter για το δικό τους μήνυμα. "Οι σκέψεις μου στα θύματα και τις οικογένειες τους" αναφέρει ο τερματοφύλακας της Τσέλσι.

courtois

Το #Zaventem, το όνομα του αεροδρομίου αναφέρει απλά ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ με το εικονίδιο της προσευχής.

Ο Αντνάν Γιανουζάι μπορεί να έχει καταγωγή από το Κόσοβο, γεννημένος όμως στις Βρυξέλλες και έχοντας επιλέξει την εθνική Βελγίου είναι συγκλονισμένος: "είναι τρομερό να βλέπεις τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες".

januzaj

Μαρουάν Φελαϊνί και Κέβιν Ντε Μπρόινε χρησιμοποιούν για το δικό τους μήνυμα απλά την Βλεγική σημαία, με τον παίκτη της Σίτυ να προθέτει ότι είναι "απίστευτο"...

"Τυχεροί" ο Ντοσεβί και ο Μποκανί

Δύο πολύ γνωστοί ποδοσφαιριστές είχαν έμμεση εμπλοκή με το στόχο των τρομοκρατών και γλύτωσαν. Ο Ματιέ Ντοσεβί, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, και νυν της Σταντάρ Λιέγης, είχε επιλέξει να ταξιδέψει εχθές για το Τόγκο, και την εθνική ομάδα και ευγνομωνεί σήμερα την τύχη του.

dosevi

«Καλά έκανα και ταξίδεψα εχθές. Μερικές φορές η ζωή κρίνεται από μικρές λεπτομέρειες"

Αλλά και ο φορ της Νόριτς Ντιεμερσί Μποκανί ήταν στο αεροδρόμιο μαζί με τον Σεντρίκ Μπακαμπού, που αγωνίζεται στη Βιγιαρεάλ, για να πάρουν πτήση με κατεύθυνση το Κογκό προκειμένου να ενσωματωθούν στην Εθνική Ομάδα της χώρας τους για το παιχνίδι με την Αγκόλα στις 26 Μαρτίου.

Το μήνυμα της εθνικής ομάδας

Επίσημο μήνυμα συμπαράστασης ανέβασε και η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τα αθώα θύματα και τις οικογένειες τους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ