ΣΠΟΡ

European Super League: «Καταρρέει» η κλειστή λίγκα - Αλυσιδωτές αποχωρήσεις

European Super League: «Καταρρέει» η κλειστή λίγκα - Αλυσιδωτές αποχωρήσεις
(AP Photo/Laszlo Balogh, File)

Καταιγιστικές είναι οι εξελιξείς στην European Super League, μετά τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις των ιδρυτικών μελών της κλειστής λίγκας.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Τσέλσι να γίνει η πρώτη ομάδα που προτίθεται να αποχωρήσει από τη European Super League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί άμεσα, έχοντας ήδη στείλει σχετική ειδοποίηση στα ηγετικά στελέχη της νέας κλειστής λίγκας.

Με επίσημη ανακοίνωση της η Μάντσεστερ Σίτι γνωστοποίησε την αποχώρηση της από την European Super League, όντας η πρώτη ομάδα που το πράττει μετά το ντόμινο των εξελίξεων από το απόγευμα της Τρίτης (20/04).

Παράλληλα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν καλωσόρισε και πάλι πίσω την Μάντσεστερ Σίτι αναφέροντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Μάντσεστερ Σίτι πίσω στην ευρωπαική ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν τρομερή ευφυΐα. Η Σίτι είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι μαζί τους για ένα καλύτερο μέλλον

Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως την αποχώρηση σκέφτεται πλέον και η Ατλέτικο Μαδρίτης, βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο, ενώ αναφέρουν πως και ο Ζοάν Λαπόρτα θα ζητήσει να πάρει την έγκριση των οπαδών της Μπαρτσελόνα για να συμμετάσχει στην κλειστή λίγκα η ομάδα. Κάτι που δύσκολα θα περάσει από Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου.

Μάλιστα, ο Λαπόρτα ανέφερε πως δεν έχει υπογράψει ακόμα τίποτα η Μπαρτσελόνα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Μπρους Μπακ, είχε συνάντηση με το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες της ομάδας, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, οπαδοί της Τσέλσι είχαν μαζευτεί έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ για να διαδηλώσουν εναντίον της απόφασης των «μπλε» να ενταχθούν στην κλειστή λίγκα των 12 συλλόγων.

Μάλιστα, όταν άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η Τσέλσι αποσύρεται από τη Super League, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Η Τσέλσι ήταν η πρώτη που εκδήλωσε την επιθυμία να μην ενταχθεί στο νέο σχέδιο.

Παράλληλα την ίδια ώρα ο Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει. Επίσης και η Ατλέτικο δείχνει πως δεν θ΄ ακολουθήσει.

Μια ακόμα ομάδα που φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είδε και παίκτες της να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης ο Εντ Γούντγουορντ φαίνεται να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Και η λίστα δεν σταματάει εκεί μιας και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να μην συμμετέχει σε αυτή τη νέα διοργάνωση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να «τελειώνει», ενώ ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται να παραιτήθηκε από την προεδρία της Γιουβέντους μετά το «φιάσκο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ