ΣΠΟΡ

3η νίκη με 11-4 επί του Καναδά για την εθνική πόλο γυναικών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά

3η νίκη με 11-4 επί του Καναδά για την εθνική πόλο γυναικών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά
Twitter / @fina1908 (FINA)

Τρία στα τρία για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Ολλανδίας, με την άνετη επικράτηση επί του Καναδά και αύριο ο τελικός για την 1η θέση του ομίλου της με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την Ισπανία (14-11) και τη Ν. Αφρική (16-2) ήρθε η σειρά του Καναδά για να υποστεί μια καθαρή ήττα από τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά. Με όπλο την άμυνα σε ένα ακόμη παιχνίδι της (στα δύο πρώτα 8λεπτα δεν δεχθήκαμε γκολ!), η εθνική μας πήρε διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε εύκολα μέχρι το τέλος για το 11-4 (4-0, 2-0, 1-2, 2-4).

Καναδάς (Ολιβέιρα): Αλόγκμπο 1, Έγκενς Μ. 1, Έγκενς Κ. 1, Γελιζάροβα 1
Ελλάδα (Κεχαγιάς): Τσουκαλά 2, Αβραμίδου 1, Ρουμπέση 5, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 1.

Η Ελλάδα εξασφάλισε θέση στην δυάδα του ομίλου και αύριο (15.20) παίζει την πρωτιά με τις ΗΠΑ (που νίκησαν με την σειρά τους την Ισπανία 8-6) για ακόμη καλύτερο «χιαστί» με τον β όμιλο, που κρίνει και το Ολυμπιακό εισιτήριο (οι 4 των προημιτελικών του τουρνουά παίρνουν απ ευθείας και την πρόκριση για το Ρίο).

Πιθανότερες αντίπαλοι για την εθνική μας θα είναι η Γερμανία (4η προς το παρόν στον β όμιλο) ή η Ολλανδία (3η), αφού Ιταλία και Ρωσία μοιάζουν να κλειδώνουν τις 2 πρώτες θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ