ΣΠΟΡ

Eurobasket 2022: Στο Μιλάνο η Εθνική ομάδα - Οι αντίπαλοι στα τελικά της διοργάνωσης

Eurobasket 2022: Στο Μιλάνο η Εθνική ομάδα - Οι αντίπαλοι στα τελικά της διοργάνωσης
INTIME SPORTS

Στο Μιλάνο θα δώσει τη δική της μάχη για τους ομίλους του Eurobasket 2022 η Εθνική ομάδα - Οι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται στον Γ΄όμιλο της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο και εκτός από την διοργανώτρια Ιταλία και την Εσθονία που επέλεξε ως συνοδιοργανώτρια θα βρει απέναντι της και τις Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία.

Το Eurobasket θα διεξαχθεί το διάστημα 1-18 Σεπτεμβρίου σε 4 πόλεις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία) και συνολικά 5 διαφορετικές πόλεις (Βερολίνο, Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα και Τιφλίδα).

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά το Eurobasket θα διεξαγόταν φέτος (2021). Η πανδημία του κορονοϊού ωστόσο μετέθεσε την διοργάνωση (όπως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020) κατά έναν χρόνο.

Από εκεί και πέρα στη φάση των «16» που θα διεξαχθεί όπως και οι υπόλοιπες φάσεις της συνέχειας στο Βερολίνο, από την οποία αρχίζουν τα νοκ άουτ παιχνίδια, προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνεται στους «16» με τον τέταρτο όμιλο, όπου βρίσκονται οι Τσεχία, Πολωνία, Σερβία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ολλανδία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

  • A' ΟΜΙΛΟΣ - Τουρκία, Γεωργία, Ισπανία, Ρωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία
  • Β' ΟΜΙΛΟΣ - Λιθουανία, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βοσνία
  • Γ' ΟΜΙΛΟΣ - Εσθονία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία.
  • Δ' ΟΜΙΛΟΣ - Πολωνία, Τσεχία, Σερβία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ