ΣΠΟΡ

Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Άνταμ Τζόνσον για την υπόθεση παιδεραστίας

Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Άνταμ Τζόνσον για την υπόθεση παιδεραστίας
Reuters / Craig Brough

Η ποινή της φυλάκισης του Ανταμ Τζόνσον ανακοινώθηκε στο Δικαστήριο του Μπράντφορντ, ενώ το πρωί η πλευρά του παίκτη είχε καταθέσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης. Εκτός από τα 6 χρόνια φυλάκισης, ο Τζόνσον απαγορεύεται να έρθει εφεξής σε επαφή με το θύμα, ενώ θα πληρώσει και 50 χιλιάδες λίρες δικαστικά έξοδα.

Τα 5 χρόνια είναι για το σεξουαλικό άγγιγμα, 4 μήνες για το φιλί (σε συγχώνευση) και 1 χρόνος για την "διαδικτυακή επαφή με ανήλικη", ενώ κινδύνευε ακόμη και με 10ετή κάθειρξη. Ο Άνταμ Τζόνσον ήταν χλωμός και έτρεμε όση ώρα άκουγε την απόφαση του Δικαστή και την αιτιολογία του ύψους της ποινής.

Ο δικαστής Τζόναθαν Ρόουζ αιτιολόγησε την απόφαση του και τόνισε ότι όλα οφείλονται στην πνευματική ανωριμότητα του Ανταμ Τζόνσον και την ακόρεστη σεξουαλική του επιθυμία, που όμως προκάλεσαν μεγάλη βλάβη στο θύμα, περισσότερο από τον μέσο όρο στις ανάλογες υποθέσεις, λόγω των διαστάσεων που πήρε και του δημόσιου εξευτελισμού που υπέστη η 15χρονη μαθήτρια, που θα την σημαδέψουν στην υπόλοιπη ζωή της. Δέχθηκε όμως ότι ο ποδοσφαιριστής δεν αποτελεί κίνδυνο στο μέλλον για άλλους ανήλικους.

Ανακοινώνοντας το ύψος της ποινής απευθύνθηκε στον Ανταμ Τζόνσον λέγοντας του ότι έλαβε υπόψιν του την ακροαματική διαδικασία καθώς και ένα γράμμα από τους γονείς του. " Ήσουν ο αγαπημένος της παίκτης και ήταν ερωτευμένη μαζί σου. Ήταν μόλις 15 χρόνων όταν άρχισες τις επαφές μέσω Διαδικτύου μαζί της, κάτι που παραδέχθηκες στη δίκη, γιατί σε τράβηξε σεξουαλικά". Και όλα αυτά ενώ είχε "σεξουαλική ενασχόληση" και με άλλες κοπέλλες.

Πρόσθεσε ότι τα μηνύματα στο κινητό δεν ήταν τόσο "ξεκάθαρα", ακριβώς γιατί ο παίκτης είχε σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και ήταν εκείνος που της είπε να τα σβήνει για να μην καταλάβει κάποιος κάτι, και ήταν ο Τζόνσον που της ζήτησε το "ευχαριστήριο φιλί". Και συνέχισε την διαδικτυακή επαφή του ακόμη και μετά την πρώτη του συνάντηση μαζί της, έχοντας ξεκάθαρα σκοπό να κάνει σεξ μαζί της. Επίσης αναφέρθηκε στην αναζήτηση στο Google για τη "νόμιμη ηλικία" για σεξουαλική επαφή, ως επιβαρυντικό στοιχείο για τον ποδοσφαιριστή. Όπως και η επιλογή του χώρου και της ώρας των συναντήσεων, η βλάβη που προκλήθηκε στο θύμα και η προσπάθεια συγκάλυψης.

Λίγο πριν ανακοινώσει την ποινή ο δικαστής ανέφερε ότι η παραδοχή της ενοχής από τον Τζόνσον, στην αρχή της διαδικασίας, για 2 κατηγορίες από τις 4 του έδωσε μόνο 10% ελαφρυντικά, ενώ δεν είχε κανένα για εκείνες, που δεν δέχθηκε και τελικά καταδικάστηκε. "Η στάση σου προκάλεσε θλίψη στην οικογένειά σου και ψυχολογική αφόρητη πίεση στην μαθήτρια, που αναγκάστηκε να καταθέσει, ενώ όλοι την αποκαλούσαν ψεύτρα και την κατηγορούσαν. Είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη όλο αυτό".

Ο δικαστής Ρόουζ έφτασε σε αυτή την απόφαση αφού άκουσε νωρίτερα τις τελικές αγορεύσεις από τις δύο πλευρές καιθώς και την κατάθεση του πραγματογνώμονα γιατρού σχετικά με την υπόθεση. Έγινε γνωστό ότι η νεαρή μαθήτρια δέχθηκε απειλές από άγνωστους σχετικά με την υπόθεση, ενώ η πλευρά του Άνταμ Τζόνσον ήδη κατέθεσε έφεση για την πρωτόδικη απόφαση, που τον έκρινε ένοχο.

Το ενδιαφέρον του Τύπου ήταν μεγάλο και ο διεθνής Άγγλος παίκτης έφτασε τρέχοντας στο Δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ω.Ε.), ενώ καθόλη την διάρκεια των αγορεύσεων ήταν σιωπηλός και αμήχανος έχοντας στο πλευρό του μόνο τον πατέρα του. Νευρικός άκουσε την κατηγορούσα αρχή να τον αποκαλεί σεξομανή, ενώ η Υπεράσπιση να αναφέρει ότι έχει υποστεί δημόσιο εξευτελισμό και έχει καταστραφεί η ζωή του. Θα επιστρέψει το απόγευμα στο μέγαρο για την παράθεση νομικών επιχειρημάτων σχετικά με την απόφαση, πριν οδηγηθεί στην φυλακή.

Διαβάστε σχετικά

Ο Άνταμ Τζόνσον θα εκτίσει την ποινή του για την υπόθεση παιδεραστίας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας !

Ένοχος ο Τζόνσον για σεξουαλική δραστηριότητα με ανήλικη, αθώος για σεξουαλική πράξη μαζί της!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ