ΣΠΟΡ

Αρ. Καμάρας στο CNN Greece: Με το θάνατο του Κρόιφ έκλεισε ένα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο

Αρ. Καμάρας στο CNN Greece: Με το θάνατο του Κρόιφ έκλεισε ένα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο
EPA

Στο ερώτημα αν πρόκειται για ευτυχή συγκυρία ή για ατυχία η κοινή συνύπαρξη με τον Γιόχαν Κρόιφ σε έναν αγωνιστικό χώρο, η ζυγαριά κάθεται κάπου στη μέση. Όπως, άλλωστε παραδέχεται ο Αριστείδης Καμάρας, ήταν και ευλογία, αλλά και εφιάλτης το γεγονός ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» ως αντίπαλος και δη σε έναν τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω 45 ολόκληρα χρόνια όταν ο Κρόιφ ήταν μόλις 24 ετών αλλά θεωρείτο ήδη ποδοσφαιρική αυθεντία και ο ίδιος πατούσε το χορτάρι του Γουέμπλεϊ για να επιχειρήσει την ολοκλήρωση ενός αθλητικού θαύματος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου κόντρα στον σχεδόν ανίκητο Άγιαξ, στο μυαλό του Αριστείδη Καμάρα έρχονται στιγμές και σκηνές από τον ιστορικό τελικό του Λονδίνου.

"Αντίο" σε έναν θρύλο του ποδοσφαίρου, τον οποίο η ομάδα μας συνάντησε στον τελικό του 1971...

Posted by Panathinaikos FC / ΠΑΕ Παναθηναϊκός on Thursday, March 24, 2016


Πρωταγωνιστής τους, ο ψιλόλιγνος Ολλανδός με το νούμερο «14» στη φανέλα «που έτρεχε σαν τον άνεμο και έχοντας τη μπάλα στα πόδια δεν σκεφτόταν πως θα ντριμπλάρει εσένα, αλλά πως θα ξεπεράσει και τους επόμενους που θα επιχειρούσαν να τον ανακόψουν».

kr

ΠΗΓΗ: EPA

Ο θάνατος του κατά τον κ. Καμάρα κύριου εκφραστή του Total Football και ισάξιου των Πελέ και Μαραντόνα σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το ποδόσφαιρο, τον επίλόγο σε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία του σπορ. Η κληρονομιά που άφησε πίσω τεράστια τόσο σε ό,τι αφορά στο ολλανδικό ποδόσφαιρο όσο και στην αλλαγή σελίδας της Μπαρτσελόνα.

Τις υπόλοιπες στιγμές και μνήμες από τη βραδιά της 2ας Ιουνίου του 1971, αλλά και της μετέπειτα φιλίας τους, της περιγράφει ο ίδιος ο κ. Καμάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ