ΣΠΟΡ

Η εθνική κέρδισε στο πρώτο φιλικό το Μαυροβούνιο 2-1, αλλά θέλει ακόμη δουλειά στην άμυνα

Η εθνική κέρδισε στο πρώτο φιλικό το Μαυροβούνιο 2-1, αλλά θέλει ακόμη δουλειά στην άμυνα
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με νέο σχήμα και τακτική η εθνική του Σκίμπε κέρδισε το Μαυροβούνιο με 2-1 σκορπίζοντας χαμόγελα για τη νίκη μόνο στους ελάχιστους πάντως θεατές, που βρέθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκης, αλλά θέλει χρόνο για να αφομοιώσει την αλλαγή στην τακτική.

Το 3-5-2 που επέλεξε ο Μίχαελ Σκίμπε με τον Φορτούνη δίπλα στον Μήτρογλου, και στο β ημίχρονο τον Καρέλη (με οπισθοχώρηση του μέσου του Ολυμπιακού στα χαφ) κάλυψε αρκετά την απουσία εξτρέμ στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά χρειάζεται δουλειά για να μην υπάρχουν κενά στο αμυντικό κομμάτι (ιδιαίτερα στα άκρα της άμυνας).

2495688


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο πρώτο μέρος η εθνική δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ είχε τελικές προσπάθειες για να βάλει γκολ, κάτι που έγινε τελικά στην επανάληψη με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ του Τζαβέλλα (54) με τους φιλοξενούμενους όμως να ισοφαρίζουν με κεφαλιά του Τομάσεβιτς που σηκώθηκε μέσα στην μικρή περιοχή μόνος του στο 56. Σε κόντρα επίθεση ο Καρέλης στο 62 έβαλε το 2ο γκολ για την γαλανόλευκη με υπέροχο τελείωμα. Στο β μέρος φάνηκαν ιδιαίτερα τα κενά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά γκολ δεν δεχθήκαμε.

Η 11άδα της εθνικής (3-5-2): Καρνέζης, Μανωλάς (66 Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τοροσίδης (86 Τζιόλης), Πέτσος, Σάμαρης, Μάνταλος (46 Καρέλης), Σταφυλίδης (86 Σιόβας), Φορτούνης, Μήτρογλου (94 Ταχτσίδης).

Επόμενο φιλικό την Τρίτη με την Ισλανδία στις 20.30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ