ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4: Πάρτι 20ετίας στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4: Πάρτι 20ετίας στη Λεωφόρο
INTIME

Σε ένα ντέρμπι αδιάφορο βαθμολογικά, γράφτηκε ιστορία, καθώς οι Πειραιώτες νίκησαν τον μεγάλο τους αντίπαλο με 4-1 έπειτα από 20 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός πριν λίγες μέρες πανηγύρισε το 46ο πρωτάθλημα και πήγε στη Λεωφόρο για να πάρει εκδίκηση για την ήττα στην κανονική διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του έχασε την έξοδο στην Ευρώπη και με πολλές απουσίες κατέβηκε να πάρει μία νίκη για το γόητρο.

Οι απουσίες, όμως και η ανωτερότητα του Ολυμπιακού έφεραν το εντυπωσιακό 1-4. Ο Μασούρας στο 7’ και το 12’ σημείωσε δύο γκολ και έκανε το 0-2. Στο 14’ έγινε το 0-3 από τον Χασάν, όμως, σωστά το γκολ ακυρώθηκε, αφού νωρίτερα σε επίθεση του Παναθηναϊκού και λάθος του Εμβιλά, έκανε πέναλτι ο Σα στον Ιωαννίδη.

Ο διαιτητής μέσω VAR ακύρωσε το 0-3, έδωσε το πέναλτι, αλλά ο Βιγιαφάνιες νικήθηκε από τον Σα. Στο 38’ ο Ελ Αραμπί έκανε το 0-3. Στο 53’ ο Μαουρίσιο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 1-3 και στο 72’ πάλι ο Ελ Αραμπί σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός στο τέρμα είχε τον Χριστογεώργο, δεξί μπακ ήταν ο Μολό κι αριστερό ο Σάντσες μετά την αποχώρηση του Χουάνκαρ, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στη γάμπα από το πρωί και τελικά δεν μπόρεσε να ξεκινήσει.

Στόπερ οι Βέλεθ, Καραγιάννης, στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, στα άκρα οι Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης και ο Μπουζούκης πίσω από τον Μακέντα. Πολλές φορές, όμως, έκλειναν όλοι στον άξονα κι έπαιζαν κάτι σαν 4-2-2-2…

Ο Ολυμπιακός είχε στο τέρμα τον Σα, στόπερ τους Εμβιλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλο, δεξί μπακ χαφ τον Ανδρούτσο κι αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Στα χαφ οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και στην επίθεση οι Μασούρας, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Όργια Μασούρα και 0-2!

Ο Ολυμπιακός έδειξε νωρίς τις διαθέσεις του. Το σουτ του Μπουχαλάκη στα 50 δευτερόλεπτα έφυγε άουτ. Στο 5’ πλασέ του Μπουζούκη κόντραρε σε κόρνερ και στο 7’ άνοιξαν το σκορ οι Πειραιώτες.

Εξαιρετική κάθετη του Ελ Αραμπί και με αριστερό σουτ με το μυτάκι στην κίνηση, ο Μασούρας νίκησε τον Χριστογεώργο για το 0-1.

Στο 9’ ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία. Ο Μασούρας έδωσε στον Καμαρά, αυτός στον Ελ Αραμπί, αλλά το αριστερό πλασέ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 12’ έγινε το 0-2.

Ο Χασάν έβγαλε κάθετη στον Μασούρα και αυτός με πλασέ έκανε το 0-2!

Ακυρώθηκε γκολ, χάθηκε πέναλτι

Στο 14΄έγινε μία τρελή φάση. Ο Σα έκανε πέναλτι στον Ιωαννίδη, όμως, ο Σουηδός ρέφερι δεν έδειξε τίποτα και στην αντεπίθεση από πάσα του Μασούρα, ο Χασάν σκόραρε! Ο διαιτητής, όμως, κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Ακύρωσε, λοιπόν, το γκολ κι έδωσε σωστά το πέναλτι στο 16’.

Ο Βιιγαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το δεξί πλασέ απέκρουσε στη δεξιά του γνωρία σε κόρνερ ο Σα.

Δοκάρι ο Ιωαννίδης

Στο 18' ο Παναθηναϊκός άγγιξε ξανά τη μείωση του σκορ. Ο Ιωαννίδης ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, αλλά το σκαφτό πλασέ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 23’ αριστερό σουτ του Μπουζούκη δεν ανησύχησε τον Σα.

0-3 με Ελ Αραμπί!

Στο 37’ ο Καμαρά εκτέλεσε, αλλά μπλόκαρε ο Χριστογεώργος και στο 38’ έγινε το 0-3! Ο Μασούρας έκλεψε στη μεσαία γραμμή από τον Μαουρίσιο, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κάθετη στον Ελ Αραμπί κι αυτός με δεξί πλασέ σημείωσε το 0-3!

Στο 44’ σε σέντρα του Μασούρα, έκανε το γυριστό ο Ρέαπτσιουκ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Χριστογεώργου. Στο 45’ σε σέντρα του Μακέντα με το αριστερό από την αριστερή πλευρά, αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής ο Ιωαννίδης αστόχησε στην κεφαλιά.

Γκολάρα ο Μαουρίσιο!

Στο 51’ σουτ του Εμβιλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Χριστογεώργος και στο 53’ έγινε το 1-3, με ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ του Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στόπαρε με το στήθος, απέφυγε με το δεξί γόνατο τον Καλογερόπουλο κι εκτέλεσε με αριστερό βολέ τον Σα για το 1-3!

Στο 63’ ο Χριστογεώργος έσωσε τον Παναθηναϊκό από ένα τέταρτο γκολ σε σουτ του Χασάν, ενώ νέο σουτ του Λαλά κόντραρε στον Μολό.

Αντί για 2-3, έγινε το 1-4!

Στο 72' ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-3. Ο Ιωαννίδης έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια ο Βιγιαφάνιες πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ κόπηκε από τον Τιάγκο Σίλβα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στην αντεπίθεση ο Φορτούνης άνοιξε αριστερά στον Ανδρούτσο, αυτός έκανε τη σέντρα με το αριστερό και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-4!

Το ματς δεν είχε άλλο γκολ, αλλά μία αποβολή. Στο 91'ο Βιγιαφάνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έκλεισε κι αυτός μία κακή δική του χρονιά...

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Χριστογεώργος, Μολό, Βέλεθ, Σάντσες, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (78’ Αιτόρ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Εμβιλά (78’ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Μπουχαλάκης, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (70’ Φορτούνης), Χασάν (89' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ