ΣΠΟΡ

Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα άνοιξε τις πόρτες στον κόσμο για να τιμήσουν την μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ

Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα άνοιξε τις πόρτες στον κόσμο για να τιμήσουν την μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ
Reuters / Albert Gea

Η Μπαρτσελόνα τίμησε τον Γιόχαν Κρόιφ με ημέρα μνήμης εντός του «Καμπ Νόου» από το οποίο πέρασε όλη η πόλη και πολλοί επίσημοι, ανάμεσα του και αντιπροσωπεία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, για το «τελευταίο αντίο» στον «ιπτάμενο Ολλανδό».

Μέσα σε λίγες μόνον ώρες πέρασαν πάνω από 15.000 απλοί άνθρωποι ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αναμορφωτή του ποδοσφαίρου και του συλλόγου. Συγκινητικές στιγμές με μεγάλους και μικρούς να δακρύζουν προσφέροντας ένα λουλούδι ή περνώντας μπροστά από την φωτογραφία στο μνημείο του Γιόχαν Κρόιφ.

Ανάμεσα του και οι επίσημοι του συλλόγου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου, ο τέως πρόεδρος Ζοάν Γκασπάρτ ο οποίος μάλιστα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ακόμη ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία των «μερένγκες» (Εμίλιο Μπουντραγκένιο, Αμάνθιο Αμάρο) άφησαν μερικά λουλούδια μπροστά στο άγαλμα με την φιγούρα του Ολλανδού.

2016 03 26T120540Z 1351953658 GF10000361382 RTRMADP 3 SOCCER DUTCH CRUYFF


(Πηγή: Reuters / Albert Gea)

«Αυτές είναι μέρες μεγάλης λύπης γιατί πάντα λέω πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να πεθάνουν ποτέ και ένας από αυτούς είναι ο Γιόχαν Κρόιφ. Γεννήθηκε την ίδια χρονιά με μένα. Τον ξέρω καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του και κάποιοι λένε πως άλλαξε την ιστορία της Μπαρτσελόνα. Αλλά νομίζω πως επίσης άλλαξε και την ιστορία του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ισπανικού, αλλά του παγκόσμιου. Η σκέψη μου στην οικογένειά του και σε όλους τους οπαδούς αυτού του συλλόγου για την απώλεια» τόνισε στην σύντομη ομιλία του ο διοικητικός ηγέτης της «μεγάλης αντιπάλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ