ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός και Κηφισιά θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του F4 βόλεϊ ανδρών

Ολυμπιακός και Κηφισιά θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του F4 βόλεϊ ανδρών
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο σπουδαίους ημιτελικούς μας πρόσφερε το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, με την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό να κερδίζουν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο τάι-μπρέικ. Ανακοίνωση για την διαιτησία εξέδωσε το «τριφύλλι».

Επιστρέφει σε τελικό η Κηφισιά

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα σε Κηφισιά και Παναθηναϊκό ήταν ντέρμπυ με τους «πράσινους» να προηγούνται δύο φορές, αλλά την αντίπαλο τους να έχει την απάντηση και να πηγαίνει το ματς στο τάι-μπρέικ. Με το σκορ στο 14-13 για την Κηφισιά χρεώθηκε λάθος επίθεση του Γκιμαράες με το «τριφύλλι» να ζητάει βίντεο και τον διαιτητή να δίνει τη νίκη με 15-13 στην ομάδα του Αρσενιάδη για το τελικό 3-2.

Τα σετ (Παναθηναϊκός-Κηφισιά): 25-19, 22-25, 25-17, 17-25, 13-15.

2496791


(Πηγή: EUROKINISI / ICONPRESS)

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας: «Όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε την παράβαση στο φιλέ της Κηφισιάς στον τελευταίο πόντο του ημιτελικού, εκτός(;) από τους ανθρώπους που πληρώνονται για να τη δουν. Είναι κρίμα ένας τέτοιος ημιτελικός να κρίνεται από ένα τόσο χοντρό λάθος(;) της διαιτησίας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή κουραστήκαμε στα πιο κρίσιμα σημεία των αγώνων ΠΑΝΤΑ τα "λάθη" να είναι εις βάρος μας, έχουμε να πούμε μόνο τα εξής:

Όποιοι δεν μπορούν να δουν στο match ball του ημιτελικού μια τόσο καθαρή παράβαση που γίνεται ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, να πάνε σπίτια τους.
Όποιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαιτησία, να πάνε σπίτια τους.
Όποιοι μόλις βλέπουν τον Παναθηναϊκό αρχίζουν τα "ανθρώπινα λάθη", να πάνε σπίτια τους.
Προφανώς αποδεικνύεται λάθος μας ότι μετά το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ δεν βγάλαμε ούτε ανακοίνωση για το διαιτητικό σκάνδαλο που έκρινε τον αγώνα.
Μια συγγνώμη δεν αρκεί. Αρκετά. Θέλετε δεν θέλετε, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή. Θέλετε δεν θέλετε, ο ελληνικός αθλητισμός θα ξεβρωμίσει».

2496787


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

«Θρυλική επιστροφή»

Στον 2ο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά αυτοκτόνησε και έχασε την μάχη από τον Ολυμπιακό, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ και σκορ 24-21 (!) στο 3ο σετ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Δικέφαλου, νίκησε 26-24 και με την ψυχολογία υπέρ του όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πήρε εύκολα και το τάι-μπρέικ με 15-8 και το ματς με 3-2. Το ίδιο είχε συμβεί για τον ΠΑΟΚ και στον τελικό του Λιγκ Καπ, όταν ο Ολυμπιακός με ανατροπή είχε κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Τα σετ (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός): 25-21, 25-23, 24-26, 18-25, 8-15.

2496808


(Πηγή: EUROKINISSI/ ICONPRESS)

Εξαλλος με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ήταν ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, προχώρησε σε καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως γνωστός "οργανωμένος" οπαδός του Ολυμπιακού, εξασφάλισε θέση στο γήπεδο, ως μέλος της ακαδημίας των "ερυθρολεύκων" (είχαν δοθεί αυστηρά προσκλήσεις στους 4 φιναλίστ, για την αποφυγή επεισοδίων).

2496803


(Πηγή: EUROKINISSI /ICONPRESS)

Ο τελικός θα αρχίσει στις 18.00 την Κυριακή (ΕΡΤ 2) στο κλειστό της Γλυφάδας. Κηφισιά και Ολυμπιακός θα βρεθούν και πάλι σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2014 στην Καλαμάτα, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 3-1 σετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ