ΣΠΟΡ

Σφοδρές αντιδράσεις για την αναβολή των εκλογών στην ΕΟΚ έπειτα από παρέμβαση Αυγενάκη

Σφοδρές αντιδράσεις για την αναβολή των εκλογών στην ΕΟΚ έπειτα από παρέμβαση Αυγενάκη
INTIME

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ακυρώσει τι αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Για την απόφασή του να αναβάλει τις προγραμματισμένες για την Κυριακή (30/5) εκλογές σε μία νόμιμη αθλητική ομοσπονδία, ο κ. Αυγενάκης επικαλείται εντολή του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε δημόσια συνάθροιση για την Κυριακή 30 Μαΐου του 2021 και από ώρες 06:00 το πρωί με 24:00 το βράδυ.

Η απόφαση της Αστυνομίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι απαγορεύεται οιαδήποτε συνάθροιση γύρω από τις οδούς Λ. Αλεξάνδρας, Π. Κυριακού, Αναστασίου Τσόχα και Κόνιαρη. Επικαλείται μάλιστα κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα μια συγκέντρωση της Θύρας 13 έξω από το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης. Συγκέντρωση που έτσι κι αλλιώς έχει ακυρωθεί από τους διοργανωτές.

Δείτε το έγγραφο που έλαβε ο κ. Αυγενάκης από την Αστυνομία

Το βασικό επιχείρημα για την απόφαση είναι, όπως αναφέρει το κείμενο, πληροφορίες από αναρτήσεις του Διαδικτύου, καθώς όπως λέει υπάρχει κλίμα έντασης μεταξύ των υποψηφίων.

Παράγοντες του Αθλητισμού που επικρίνουν την απόφαση του κ. Αυγενάκη κάνουν λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και προσπάθεια να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες στην ΕΟΚ.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι με την ενέργεια αυτή δημιουργείται νομικό προηγούμενο, αφού ο κάθε Αυγενάκης θα μπορεί να σταματήσει όποια εκλογική διαδικασία δεν τον συμφέρει. Με τον ίδιο τρόπο θα ακυρώνονται αρχαιρεσίες σε συνδικαλιστικούς φορείς, σε σωματεία, ομοσπονδίες και φορείς, μέχρι οι υπουργοί να επιτύχουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ