ΣΠΟΡ

Ο πατέρας του Eubank Jr ίσως έσωσε την ζωή του άτυχου πυγμάχου Nick Blackwell που είναι σε κώμα.

Ο πατέρας του Eubank Jr ίσως έσωσε την ζωή του άτυχου πυγμάχου Nick Blackwell που είναι σε κώμα.
Η αφίσα του αγώνα με τον άτυχο αθλητή εικονιζόμενο αριστερά

Την ώρα που ο άτυχος Βρεττανός πυγμάχος παλεύει για την ζωή του, νέες λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την ολιγωρία των διαιτητών και τον ρόλο, που έπαιξε ο πατέρας του νικητή, και ίσως να έσωσε με την παρέμβαση του την ζωή του Μπλάκγουελ.

Πυγμάχος στα νιάτα του και ο ίδιος ο Κρις Γιούμπανκ διεπίστωσε νωρίς ότι ο αντίπαλος του γιου του στον τελικό των μεσαίων βαρών στην Αγγλία, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα από τα χτυπήματα και έσπευσε να πει στον γιο του να μην το ξαναχτυπήσει στο κεφάλι.

«Εάν ο διαιτητής δεν σταματήσει το παιχνίδι, θα σου πω μόνο αυτό: Εάν δεν βάλει τέλος στο ματς και συνεχίσεις να τον χτυπάς έτσι, τότε θα έχει σημαντικό πρόβλημα με την υγεία του. Εάν το παιχνίδι συνεχιστεί, δεν πρέπει να το αφήσεις στον διαιτητή. Δεν πρέπει να τον ξαναχτυπήσεις στο πρόσωπο. Χτυπήματα μόνο στο σώμα».

Ο Eubank Jr ακολούθησε την συμβουλή του πατέρα του κατά γράμμα, ενώ ο εκείνος βλέποντας ότι οι διαιτητές δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, άρχισε να χτυπά το ρινγκ σε μια προσπάθεια να τον δει ο διαιτητής για να διακόψει το ματς και να του εξηγήσει τι συμβαίνει.

Ο 26χρονος άτυχος πυγμάχος είναι ακόμη σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, όμως τα νέα σύμφωνα με τον συναθλητή του (και υποψήφιο παγκόσμιο πρωταθλητή) Μπίλι Τζο Σάντερς, που ήταν μαζί με τον Μπλάκγουελ στο ρινγκ πριν το ματς, είναι ενθαρρυντικά.

Το αιμάτωμα μοιάζει να υποχωρεί για αυτό και οι γιατροί αποφάσισαν να μην χειρουργήσουν τον Blackwell και ελπίζουν ότι η γερή κράση του αθλητή θα του επιτρέψει να συνέλθει.

Το Βρετανικό συμβούλιο πυγμαχίας (BBoC) κάλυψε πάντως πλήρως τον διαιτητή Βίκτορ Λάφλιν, θεωρώντας ότι δεν έκανε κάτι αντικανονικό και διέκοψε τον αγώνα μόνο όταν ο γιατρός το υπέδειξε.

Διαβάστε σχετικά

Σε τεχνητό κώμα Βρετανός πυγμάχος μετά από χτύπημα σε αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ