ΣΠΟΡ

Εκτός τουρνουά στο Μαϊάμι έμεινε στην φάση των «16» το νο 1 στον κόσμο Σερένα Γουίλιαμς.

Εκτός τουρνουά στο Μαϊάμι έμεινε στην φάση των «16» το νο 1 στον κόσμο Σερένα Γουίλιαμς.
Αποκλεισμός σοκ στο Miami OPEN για την Σερένα Γουίλιαμς (αριστερά) από την Κουζνέτσοβα Reuters / Geoff Burke USA TODAY SPORTS

Μοιάζει με ψέμα, όμως η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο μοιάζει να έχει μπει σε πορεία αποκαθήλωσης από τον θρόνο της, καθώς μετά την ήττα στον τελικό του Αυστραλιανού OPEN, αποκλείστηκε τώρα από τους «16» του τουρνουά του Μαϊάμι.

Η 30χρονη Ρωσίδα Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, νο 19 στον κόσμο την κέρδισε με 2-1 σετ, γυρίζοντας μάλιστα το ματς (6-7, 6-1,6-2). Η νίκη της μάλιστα ήταν μόλις η πρώτη μετά το 2009 επί της Γουίλιαμς.

Η Σερένα μετρούσε 20 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση (με τρία σερί τρόπαια) και η τελευταία της ήττα στη διοργάνωση είχε σημειωθεί το 2012 από την Κάρολιν Βοζνιάκι! Έχασε την ευκαιρία μάλιστα να διεκδικήσει τον 9ο τίτλο της στην Αμερικανική πόλη.

Η Κουζνέτσοβα θα παίξει στα προημιτελικά της διοργάνωσης με τη νικήτρια του αγώνα Μακάροβα-Σβιτολίνα.

Η ήττα της Σερένα, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική έκπληξη της ημέρας, αφού εκτός έμεινε και το Νο.2 του κόσμου, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 (2-6, 6-4, 6-2) από την Τιμέα Μπαζίνσκι (Νο.20), που πέτυχε την πρώτη νίκη της σε βάρος τενίστριας του Top 3.

Η Ελβετίδα θα συναντήσει στην οκτάδα τη Σιμόνα Χάλεπ (Νο.5).

Διαβάστε επίσης

Η Κέρμπερ έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του Aus OPEN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ