ΣΠΟΡ

ΕURO 2020: Ο Έρικσεν επικοινώνησε με τους συμπαίκτες του

ΕURO 2020: Ο Έρικσεν επικοινώνησε με τους συμπαίκτες του
Friedemann Vogel/Pool via AP

«Είμαι καλά» είπε ο Κρίστιαν Έρικσεν σε επικοινωνία που είχε με τους συμπαίκτες του, προκαλώντας ανακούφιση, ύστερα από τις σοκαριστικές στιγμές που έζησαν όλοι, όταν ο 29χρονος παίκτης κατέρρευσε στη διάρκεια του αγώνα Δανία – Φινλανδία για το Euro 2020.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν όταν, από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ο Κρίστιαν Έρικσεν επικοινώνησε μέσω Face time με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν. Μέσω ανθρώπου της ομάδας που ήταν μαζί του, θέλησε να μιλήσει στους συμπαίκτες του.

Όλοι ενθουσιάστηκαν που τον είδαν να είναι καλά, να αναπνέει, να τους βλέπει και να τους μιλάει. «Είμαι καλά», ήταν η πρώτη του κουβέντα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αμέσως ξέσπασαν πανηγύρια στα αποδυτήρια της ομάδας.

Έπειτα από αυτήν την επικοινωνία, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Δανίας ήταν αυτοί που ζήτησαν να συνεχιστεί η αναμέτρηση, κάτι για το οποίο ενημέρωσαν τους Φινλανδούς και τους διοργανωτές και τελικά η UEFA δέχτηκε την πρόταση, με τον αγώνα να αρχίζει εκ νέου στις 21:30.

Αγωνία για την υγεία του

Είχαν προηγηθεί στιγμές ανείπωτης αγωνίας, καθώς υπήρχε φόβος για τη ζωή του 29χρονου μέσου της Ίντερ.

Η πρώτη χαρμόσυνη είδηση ήρθε με με την ανακοίνωση της UEFA, σύμφωνα με την οποία ο Κρίστιαν Έρικσεν σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κάτι που επιβεβαιώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο. Δανίας, ο 29χρονος «έχει τις αισθήσεις του και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι φωτογράφος του Reuters είδε τον Έρικσεν να σηκώνει το χέρι του και να πιάνει το κεφάλι του, την ώρα που τον μετέφεραν με το φορείο, κάτι που καταδείκνυε ότι έχει τις αισθήσεις του.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο κάνει το γύρω του κόσμου μέσω και του Associated Press

Δραματικές στιγμές

Ο 29χρονος μέσος κατέρρευσε στο 42 λεπτό του αγώνα χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο σκληρό μαρκάρισμα. Το γεγονός ότι φάνηκε να μην έχει τις αισθήσεις του προκάλεσε σοκ και έντονη ανησυχία για τη ζωή του.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές, όταν ο παίκτης κατέρρευσε και οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να έχουν «πέσει» πάνω στον 29 χρονο μέσο, προσπαθώντας να τον κρατήσουν στη ζωή, με μαλάξεις και κάνοντας χρήση απινιδωτή.

Γύρω του οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν δημιουργήσει «ασπίδα» προστασίας, ωστόσο στα πρόσωπά τους ήταν εμφανής η αγωνία και η έντονη ψυχολογική φόρτιση.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου πάνω σε φορείο και με τους συμπαίκτες του να έχουν δημιουργήσει «ασπίδα» γύρω του.

Ο αγώνας διακόπηκε και δεν είχε καταστεί σαφές εάν θα διακοπεί οριστικά, προφανώς μέχρι να γίνουν γνωστά τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 29χρονου μέσου.

Οι φίλαθλοι παρέμεναν επί ώρα σιωπηλοί στις εξέδρες του σταδίου, περιμένοντας να γίνουν γνωστά τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Έρικσεν. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι εν ζωή και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Στην χαρμόσυνη είδηση, οι φίλαθλοι αντέδρασαν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Έρικσεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ