ΣΠΟΡ

Euro 2020: Το νέο μήνυμα του Έρικσεν στους συμπαίκτες του από το νοσοκομείο - Κύμα συμπαράστασης

Euro 2020: Το νέο μήνυμα του Έρικσεν στους συμπαίκτες του από το νοσοκομείο - Κύμα συμπαράστασης
AP Photo/Andreas Schaad

«Τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του» έστειλε σήμερα από το νοσοκομείο όπου παραμένει ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής από τη Δανία που κατέρρευσε χθες στον αγώνα της χώρας του με τη Φιλανδία για το Euro προκαλώντας παγκόσμιο σοκ και αγωνία.

Σύμφωνα με τα νεότερα για την πορεία της υγείας του αθλητή, ο Έρικσεν παραμένει νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται υπό τη στενή επιτήρηση του ιατρικού τιμ.

Σε ανακοίνωσή της μέσω Twitter, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, έκανε γνωστό ότι ο 29χρονος επικοινώνησε με την ομάδα την Κυριακή.

Ειδικότερα αναφέρεται: «Σήμερα το πρωί μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος στέλνει τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και συνεχίζει να νοσηλεύεται για περαιτέρω εξετάσεις».

«Ενθαρρύνουμε όλους να στείλουν τις ευχές τους στην ΠΟ της Δανίας, και διαβεβαιώνουμε ότι όλες θα μεταβιβαστούν στον Κρίστιαν και την οικογένειά του»

Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο σκληρό μαρκάρισμα.

Όπως ήταν επόμενο, συμπαίκτες και ιατρικό τιμ έσπευσαν επάνω του προσπαθώντας για να τον βοηθήσουν να επανέλθει. Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν μόνο τους θεατές και τους αθλητές, η UEFA αρνείτο να δείξει σε replay την πτώση, ενώ μια ανθρώπινη ασπίδα από τους εμφανώς σοκαρισμένους και συγκινημένους συμπαίχτες του ποδοσφαιριστή είχε δημιουργηθεί προκειμένου να τον προστατεύσει από την αδηφάγα περιέργεια. Την ώρα που ο Κρίστιαν Έρικσεν μεταφερόταν στα αποδυτήρια κανείς δεν ήξερε αν η ζωή του θα συνεχιζόταν.

«Συναισθηματικά τελειωμένοι» μερικοί παίκτες της Δανίας

Στην δύσκολη απόφαση να συνεχίσουν να αγωνίζονται μετά τον τραυματισμό του Έρικσεν αναφέρθηκε χθες ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, Κάσπερ Γιούλμαν, καθώς, όπως είπε συγκινημένος και ο ίδιος, μερικοί παίκτες ήταν «τελειωμένοι συναισθηματικά» μετά την κατάρρευση του μέσα στο γήπεδο.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό απόγευμα για όλους μας. Μας έκανε να θυμηθούμε ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός της Δανίας, Κάσπερ Γιούλμαν.

«Όλοι στα αποδυτήρια μιλήσαμε και δεν θα παίρναμε καμία απόφαση πριν μάθουμε ότι η κατάσταση του Έρικσεν καλυτέρευσε. Δεν υπήρξε καμία πίεση από την ΟΥΕΦΑ. Ήταν δική μας επιλογή να παίξουμε» σχολίασε ο Γιούλμαν, συμπληρώνοντας πως θεωρεί ότι καλά έπραξαν οι παίκτες του. «Ξέραμε ότι είχαμε δύο επιλογές. Όμως κανένας δεν μπορούσε να πάει για ύπνο απόψε και μετά να πάρουμε το λεωφορείο για να έρθουμε πάλι εδώ. Ειλικρινά, ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε και να προχωρήσουμε. Φυσικά το να αγωνιστείς σε τέτοια κατάσταση είναι πολύ δύσκολο και αυτό που προσπαθήσαμε ήταν απίστευτο». Ήταν μια τραυματική εμπειρία. Είμαι όμως περήφανος για την ομάδα μου. Έδειξαν πραγματική αλληλεγγύη» σχολίασε κλείνοντας ο Δανός τεχνικός.

Κύμα αλληλεγγύης

Την ίδια ώρα ισχυροποιείται το κύμα συμπαράστασης προς τον νοσηλευόμενο παίχτη, με κάποιους συμμετέχοντες στη διοργάνωση μάλιστα να σπεύδουν να αφιερώνουν το γκολ που πετυχαίνουν στον 29χρονο ποδοσφαιριστή.

Αυτό έκανε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης και πρώην συμπαίκτης του Έρικσεν στην Τότεναμ Son Heung-min όταν πέτυχε το γκολ που εξασφάλιζε την επικράτηση της ομάδας του εναντίον του Λιβάνου. Σχηματίζοντας το αριθμό «24», όπως η φανέλα του Έρικσεν απευθύνθηκε στην κάμερα λέγοντας «Κρίστιαν Έρικσεν, σε αγαπώ».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ασράφ Χακίμι αφιέρωνε το γκολ που πέτυχε στη νίκη του Μαρόκου κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στον συμπαίκτη του στην Ίντερ, Κρίστιαν Έρικσεν, σχηματίζοντας επίσης τον αριθμό της φανέλας του στους Νερατζούρι.

Καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας: Πέθανε και επανήλθε

Χωρίς να θέλω να γίνω ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρος της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Σαντζέι Σάρμα, περιγράφει την πιο συγκλονιστική στιγμή του Euro 2020, όταν στη διάρκεια του παιχνιδιού Δανία - Φινλανδία, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο.

Ο κ. Σάρμα, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο διεθνή, όταν ο δεύτερος έπαιζε στην Τότεναμ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του νεαρού ποδοσφαιριστή, ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα. «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι». Ωστόσο, σχετικά με την υγεία του, υπογράμμισε ότι «τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός», παρόλο που, όπως είπε «μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της». «Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», συμπλήρωσε.

Όσο για τη στιγμή της κατάρρευσής του και για τους λόγους που την προκάλεσαν, ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ