ΣΠΟΡ

Euro 2020: Ιταλία-Ελβετία 3-0 - Στους «16» ήδη η Σκουάντρα Ατζούρα

Euro 2020: Ιταλία-Ελβετία 3-0 - Στους «16» ήδη η Σκουάντρα Ατζούρα

Η Ιταλία νίκησε στο Ολίμπικο 3-0 την Ελβετία με δύο γκολ του Λοκατέλι κι ένα του Ιμόμπιλε και είναι ήδη στους «16» του EURO 2020.

Μετά το 3-0 στην πρεμιέρα του EURO 2020, διέλυσε 3-0 στο Ολίμπικο την Ελβετία για την δεύτερη αγωνιστική του α' Oμίλου και είναι ήδη στους «16». Ο Λοκατέλι σημείωσε δύο γκολ κι ακόμα ο ένα ο Ιμόμπιλε για την αρμάδα του Μαντσίνι που δεν έχει βεντέτες, αλλά παίκτες που ξέρουν τους ρόλους τους στο γήπεδο.

Μία ομάδα που είναι 29 ματς αήττητη και έχει δέκα σερί παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ. Μία ομάδα που θα κοιτάξει κάθε αντίπαλο στα ίσια για την κούπα. Όσο για την Ελβετία, έχει ποιότητα, αλλά κόντρα σε αυτή την Ιταλία δεν μπορούσε να κάνει πολλά.

Οι σχηματισμοί

Η Ιταλία είχε διάταξη 4-3-3. Ο Ντοναρούμα στο τέρμα, δεξί μπακ ο Ντι Λορέντσο κι αριστερό ο Σπινατσόλα. Στόπερ οι Μπονούτσι, Κιελίνι, στα χαφ οι Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι και στην επίθεση οι Μπεράρντι, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε.

Η Ελβετία ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Ζόμερ στο τέρμα, οι Ελβέντι, Σερ, Ακάζνι τριάδα στην άμυνα. Στον άξονα οι Τσάκα, Φρόιλερ, δεξί μπακ χαφ ο Εμπαμπού, αριστερό ο Ροντρίγκεζ και δεκάρι ο Σακίρι με τους Εμπολό, Σεφέροβιτς στην επίθεση.

Εκπληκτική Ιταλία

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» δείχνει αποφασισμένο να διεκδικήσει το τρόπαιο και το έδειξε στο πρώτο μέρος με έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Η Ελβετία έδειξε διάθεση να δημιουργήσει κι όχι να περιμένει, αλλά αυτή η Ιταλία δεν είναι προβλέψιμη. Παίζει με ταχύτητα και με κίνηση χωρίς τη μπάλα και δείχνει πάνω απ’ όλα ομάδα, χωρίς βεντέτες.

Στο 10’ ο Σπινατσόλα έκανε σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Ιμόμπιλε έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 18’ Ο Ινσίνιε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κιελίνι διεκδίκησε τη μπάλα, αυτή στρώθηκε μπροστά του κι από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Η φάση, όμως, ελέγχθηκε στο VAR κι ακυρώθηκε η μπάλα για χέρι του Κιελίνι στη μονομαχία με τον Ακάνζι.

Γκολάρα με Λοκατέλι

Στο 26’ απέδειξε η Ιταλία πόσο καλά παίζει στον χώρο. Ο Λοκατέλι έκανε μπαλιά από τον άξονα στον Μπεράρντι, αυτός μπήκε από δεξιά κι έδωσε στον Λοκατέλι που έκανε την κούρσα από τη σέντρα και σκόραρε από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία!

Η Ιταλία συνέχισε να είναι το αφεντικό, ενώ η Ελβετία δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελική. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν αμυντικά. Στο 34’ ο Ινσίνιε έκανε σκαφτό πλασέ κι απομάκρυνε ο Ακάνζι, ενώ στο 38’ η προσπάθεια του Σπινατσόλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το καθάρισε ο Λοκατέλι!

Στην πρώτη της καλή επίθεση στο δεύτερο μέρος η Ιταλία τελείωσε την υπόθεση νίκη. Στο 52’ ο Μπαρέλα έστρωσε στον Λοκατέλι κι αυτός με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζόμερ! Δεύτερο γκολ για τον άσο της Σασουόλο στη βραδιά της ζωής του.

Απείλησε η Ελβετία

Η Ελβετία είχε τη στιγμή της να μπει στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 64' ο Ζούμπερ βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια για την Ιταλία ο Ντοναρούμα.

Η Ιταλία έπειτα απ' αυτή τη φάση δεν έδωσε δικαιώματα στην Ελβετία. Στο 65’ αριστερό σουτ του Μπεράρντι έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και τα σουτ του Ιμόμπιλε στο 73' και το 75'.

Ιμόμπιλε και 3-0!

Ό,τι δεν πέτυχε νωρίτερα ο Ιμόμπιλε, το έκανε στο 89' με δεξί μακρινό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Ζόμερ, που έχευ ευθύνη, για το τελικό 3-0!

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24’ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86' Πεσίνα), Μπεράρντι (69’ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69’ Κιέζα).

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σερ (57’ Ζούμπερ), Ακάνζι, Τσάκα, Φρόιλερ (84' Σόου), Εμπαμπού (57’ Βίντμερ), Ροντρίγκεζ, Σακίρι (76’ Βάργκας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ