ΣΠΟΡ

Ένα γκολ για τα 500 θέλει ο Λίονελ Μέσι στο clasico με την Ρεάλ Μ. αφιερωμένο στον Κρόιφ

Ένα γκολ για τα 500 θέλει ο Λίονελ Μέσι στο clasico με την Ρεάλ Μ. αφιερωμένο στον Κρόιφ
Reuters / Enrique Marcarian TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Αργεντινός κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου σκόραρε και στο 2-0 επί της Βολιβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνοντας τα 499 γκολ στην καριέρα του, και δήλωσε ότι θα ήταν τέλειο να φτάσει το ορόσημο των 500 στο μεγάλο ντέρμπυ της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάβατο. Στο ίδιο ματς η Μπαρτσελόνα θα "αποχαιρετήσει" τον Γιόχαν Κρόιφ.

«Θα ήταν ένα ένα πολύ ωραίο σενάριο να φτάσω τα 500 γκολ σκοράροντας κατά της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα ήταν, επίσης, ωραίο να νικήσουμε και να μεγαλώσουμε το προβάδισμα» ήταν τα λόγια του Λίο Μέσι, μετά το τέλος του αγώνα με την Βολιβία στο στάδιο Μάριο Κέμπες της Κόρδοβα.

2016 03 30T012228Z 2041897427 GF10000364959 RTRMADP 3 SOCCER WORLD ARG BOL


(Πηγή: Reuters / ENRIQUE MARCARIAN)

Ο "μικρός μάγος" έφτασε τα 50 γκολ με την Αργεντινή σε 106 αγώνες, ενώ έχει πετύχει άλλα 449 με την Μπαρτσελόνα. Όπως τόνισε πάντως τώρα αρχίζει να σκέφτεται το ρεκόρ, αφού ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με την εθνική Αργεντινής. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους έξι βαθμούς που πήραμε , που ήταν και ο σκοπός αυτών των δύο παιχνίδιων (κέρδισε 2-1 και στην Χιλή). Είμαι χαρούμενος με το γκολ, αλλά περισσότερο γιατί νικήσαμε Ηταν ωραίο το καλωσόρισμα που είχαμε, για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι μας έδωσαν πολύ αγάπη» κατέληξε ο Αργεντινός.

Έτσι θα τιμήσει τον Κρόιφ η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δημοσιοποίησε και τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα τιμήσει την μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ στο clasico και τις οποίες αποφάσισε από κοινού με τον γιο του "ιπτάμενου Ολλανδού", Ζόρντι.

- Ένα μωσαϊκό με 90.000 κάρτες, που θα σχηματίζουν το μήνυμα «Gracies Johan» («Ευχαριστούμε Γιόχαν»), το οποίο έδωσε το απόγευμα στην δημοσιότητα.

- Οι φανέλες των παικτών της «Μπάρτσα» θα φέρουν το μήνυμα αυτό, κάτω από το κεντητό σήμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

- Οι παίκτες των δύο ομάδων θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο με παιδάκια τα οποία θα φοράνε μπλούζες με το εν λόγω μήνυμα, ενώ στο πίσω μέρος θα αναγράφονται τα ονόματα των ιδρυμάτων της Μπαρτσελόνα και του Γιόχαν Κρόιφ

- Πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ, ενώ από τα μάτριξ του γηπέδου θα προβληθεί ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την καριέρα του θρυλικού Ολλανδού επιθετικού.

2016 03 24T140234Z 1400274780 GF10000358867 RTRMADP 3 SOCCER DUTCH CRUYFF


(Πηγή: Reuters / ALBERT GEA)

- Το ματς θα παρακολουθήσουν από τα επίσημα και οι 8 εν ζωή πρόεδροι στην ιστορία του συλλόγου: Αγκουστί Μοντάλ (ο πρόεδρος που έφερε στην «Μπάρτσα» τον Ολλανδό σαν ποδοσφαιριστή), Τζουσέπ Λουίς Νούνιες, Τζουάν Γκασπάρ (τον έφεραν ως προπονητή), Ραϊμόν Καράσκο, Ενρίκ Ρέινα, Ζοάν Λαπόρτα (του έδωσε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου) και Σάντρο Ροσέλ.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δια στόματος Άντρες Ινιέστα τόνισαν ότι θα κάνουν το παν στο γήπεδο για να τιμήσουν και εκείνοι την μνήμη του "δασκάλου" τους.

"Θέλουμε τη νίκη για να του την αφιερώσουμε. Θα τον τιμήσουμε με το να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που μας έχει διδάξει".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ