ΣΠΟΡ

Euro 2020: Στους «16» η Ολλανδία, νίκησε την Αυστρία με 2-0

Euro 2020: Στους «16» η Ολλανδία, νίκησε την Αυστρία με 2-0
AP/Koen van Weel

Η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Αυστρίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του EURO 2020.

Μια σημαντική νίκη πήρε η Ολλανδία, με 2-0 επί της Αυστρίας, που την στέλνει κατευθείαν στη φάση των «16». Οι «οράνιε» έπαιξαν πιο κυνικά και πήραν αυτό που ήθελαν από το παιχνίδι, ενώ οι Αυστριακοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και φτάσουν στο γκολ.

Ο Ντεπάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 11’ και ο Ντάμφρις στο 67’ πέτυχαν τα γκολ των Ολλανδών, που είχαν και τις πιο ουσιαστικές ευκαιρίες να διευρύνουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Η Ολλανδία ξεκίνησε πιο ορεξάτα το παιχνίδι αλλά ήταν φλύαρη. Στο 10’ όμως ο Αλάμπα πάτησε τον Ντάμφρις μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση, αφού συμβουλεύτηκε το VAR. Ο Ντεπάι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 24’, όταν ο Ντεπάι αστόχησε σε σουτ από αριστερά. Η Αυστρία ανέβασε την απόδοσή της, αλλά τα σουτ των Λάινερ και Χιντερέγκερ δεν βρήκαν στόχο.

Στο 40’ ο Ντεπάι έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αστοχώντας από πολύ καλή θέση, σε μια παραδειγματική επίθεση της Ολλανδίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αυστρία επιχείρησε να μπει πιο δυνατά, αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της. Η Ολλανδία είχε «παγώσει» αρκετά τον ρυθμό και μετά το 60’ ήταν αυτή που απείλησε. Στο 61’ μετά από καραμπόλες μέσα στην περιοχή ο Ντε Λιχτ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 67’ όμως ο νεοεισελθών Μάλεν έβγαλε την Ολλανδία στην αντεπίθεση και ο Ντάμφρις πλάσαρε τον Μπάχμαν για το 2-0, αγκαλιάζοντας τη νίκη και την πρόκριση.

Η Αυστρία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 71’ η κεφαλιά του Αλάμπα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ωστόσο, δεν πήρε βοήθειες από τις αλλαγές του Φόντα και ο Αλάμπα με κάποιες εμπνεύσεις προσπάθησε να απειλήσει.

Η Ολλανδία διαχειριζόταν σωστά το ματς και το υπέρ της προβάδισμα, δείχνοντας μεγαλύτερη αμυντική σοβαρότητα, σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας.

Oλλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (65’ Ακέ), Φαν Άανχολτ (65’ Βάινταλ), Ντε Ρουν (74’ Γκράβενμπεργκ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι (82’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Βέγκχορστ (65’ Μάλεν).

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρτνερ (70’ Λαζάρο), Σλάγκερ (84’ Ονισίγουο), Λάιμερ (62’ Γκρίλιτς), Αλάμπα, Γκρέγκοριτς (62’ Κάλαϊτζιτς), Σάμπιτσερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ