ΣΠΟΡ

Euro 2020: Κροατία-Τσεχία 1-1

Euro 2020: Κροατία-Τσεχία 1-1
AP/Petr David Josek

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Κροατίας με την Τσεχία, με την τελευταία να κάνει σημαντικό… βήμα πρόκρισης, εν αντιθέσει με την «Χρβάτσκα» που είναι με την πλάτη στον… τοίχο.

Κοντά στην πρόκρισή της στους «16» του Euro 2020 βρίσκεται η Τσεχία μετά την ισοπαλία (1-1) με την Κροατία στην Γλασκώβη. Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχάβι «πάτησε» στην κορυφή του Δ’ ομίλου με 4 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του βρετανικού ντέρμπι μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας, προκειμένου να μάθει τον τρόπο που θα την… στείλει στην επόμενη φάση.

Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν εντυπωσίασε, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και πλέον βλέπει το… φάσμα του αποκλεισμού να πλησιάζει επικίνδυνα. Σημαντικά συμπεράσματα θα βγουν μετά το ματς της Αγγλίας με την Σκωτία, μια και η τελευταία είναι η επόμενη αντίπαλος στην αυλαία των ομίλων της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Τσέχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν τους Κροάτες, προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, που θα τους έδινε άλλο… αέρα στην συνέχεια του αγώνα.

Στο 4’ η κεφαλιά του Σούτσεκ πέρασε άουτ, ενώ στο 12’ η προσπάθεια του Γιάνκτο δεν βρήκε στόχο και στο 18’ ο Σικ δεν μπόρεσε να απειλήσει από πλεονεκτική θέση, στο 20λεπτο του… τρόμου για την άμυνα της Κροατίας.

Η πρώτη προσπάθεια για… αντίδραση της «Χρβάτσκα» ήρθε στο 23’ με το σουτ του Πέρισιτς που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βάλτσικ που μπλόκαρε. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έκρινε το πρώτο μέρος. Έπειτα από κόρνερ για τους Τσέχους, ο Σικ βρέθηκε στο έδαφος από αγκωνιά του Λόβρεν. Αρχικά, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, αλλά κάπου εκεί… επενέβη το VAR.

Ο διαιτητής του αγώνα τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ και έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Κροατίας. Ο Πάτρικ Σικ, παρά το γεγονός πως το πρόσωπό του είχε γεμίσει με αίματα, που δεν είχαν σταματήσει να τρέχουν, ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι και από τα 11… βήματα, νίκησε τον Λουβάκοβιτς και έκανε το 1-0.

Πάντως, στην επόμενη φάση, ο Ρέμπιτς έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν μπήκε στην περιοχή της Τσεχίας, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και ξόδεψε μια σημαντική ευκαιρία.

Απάντηση με… ζωγραφιά

Η Κροατία βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να αλλάξει άμεσα τα δεδομένα. Μάλιστα, στο 47’ ο Ιβάν Πέρισιτς έδειξε το τεράστιο ταλέντο του. Ο διεθνής μέσος της «Χρβάτσκα» μ’ ένα τρομερό τέρμα, έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και έδωσε ελπίδες στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ωστόσο και πάλι η Τσεχία ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ στα επόμενα λεπτά, αρχικά στο 52’ με το μακρινό σουτ του Σούτσεκ που πέρασε άουτ, αλλά και στο 61’ με τον Σικ που πήρε την κεφαλιά από κόρνερ, όμως αυτή δεν πήρε… πορεία προς το αντίπαλο τέρμα.

Στην συνέχεια η Κροατία θέλησε να ανεβάσει… στροφές για την ανατροπή, αλλά στο 72’ ο Βλάσιτς σπατάλησε μία τρομερή ευκαιρία με πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στο 89’ ο Πέτκοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει, μια και αμυντικός της Τσεχίας έβαλε την κόντρα και την έστειλε κόρνερ.

Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ