ΣΠΟΡ

Euro 2020: Πρόκριση για Σουηδία, Ισπανία και... Ουκρανία - Τα σίγουρα ζευγάρια της φάσης των «16»

Euro 2020: Πρόκριση για Σουηδία, Ισπανία και... Ουκρανία - Τα σίγουρα ζευγάρια της φάσης των «16»
AP/Anatoly Maltsev

Η ολοκλήρωση του 5ου ομίλου του Euro 2020 έδωσε πρόκριση στην Ουκρανία και το ζευγάρι Ολλανδία-Τσεχία στους «16»

Ο 5ος όμιλος ολοκληρώθηκε με τις Σουηδία και Ισπανία να παίρνουν την πρόκριση και μαζί τους και η… Ουκρανία από τον 3ο όμιλο, καθώς η συντριβή της Σλοβακίας, την άφησε χωρίς ελπίδες πρόκρισης ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες ομάδες του Euro 2020.

Η ήττα αυτή των Σλοβάκων, αλλά και της Πολωνίας, εκτός από τους πανηγυρισμούς των Ουκρανών, έφερε και χαμόγελα στους Πορτογάλους που για να αποκλειστούν, πλέον, θα πρέπει να χάσουν με 4 γκολ διαφορά από τη Γαλλία.

Αυτό το ακραίο σενάριο (να χάσει με τέσσερα γκολ η Πορτογαλία και να μην κερδίσει ταυτόχρονα η Ουγγαρία την Γερμανία) είναι το μόνο που μπορεί να δώσει την πρόκριση στη Φινλανδία (και θα τη στείλει πάνω στη Σουηδία στους 16).

Λογικά όμως η τελευταία ομάδα που θα προκριθεί ως τρίτη καλύτερη θα προκύψει από τον έκτο όμιλο, οπότε οι Σουηδοί στους «16» θα παίξουν με τους Ουκρανούς, ενώ δεδομένη πλέον είναι και η κόντρα Κροατία-Ισπανία.

Από τις... κααμπόλες προέκυψε και επίσημα το ζευγάρι Ολλανδία-Τσεχία στην επόμενη φάση, ενώ το Βέλγιο (αν δεν γίνει το ακραίο σενάριο να χάσει με 4 γκολ η Πορτογαλία) θα αντιμετωπίσει τον 3ο του 6ου ομίλου (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία) και η Ελβετία τον πρώτο του 6ου ομίλου.

Υπάρχει κι ένα ακόμα πιο ακραίο σενάριο, ταυτόχρονου αποκλεισμού Πορτογαλίας και... Γερμανίας, αν χάσουν και οι δύο με 4 γκολ διαφορά από Γαλλία και Ουγγαρία, αντίστοιχα! Βέβαια, δεν μιλάμε για απλό σενάριο, αλλά... επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε τα ζευγάρια των «16» λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομίλων, με τη δεύτερη ομάδα σε κάποια εξ αυτών να προκύπτει στο ακραίο σενάριο που προκριθεί η Φινλανδία:

ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ