ΣΠΟΡ

Γιώργος Γάλλος στο CNN Greece: Για την ενσάρκωση του Ομπράντοβιτς αναμετρήθηκα με την ιδιοφυΐα του

Γιώργος Γάλλος στο CNN Greece: Για την ενσάρκωση του Ομπράντοβιτς αναμετρήθηκα με την ιδιοφυΐα του

Για την εμπειρία της συμμετοχής στην ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια» μίλησε αποκλειστικά στο CNN Greece o Γιώργος Γάλλος, που πρωταγωνιστεί μαζί με πλειάδα καταξιωμένων ηθοποιών.

Το «Ταξίδι στα Αστέρια», σε σενάριο και σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, αφηγείται μέσα από αυτοτελή κινηματογραφικά «επεισόδια» την εκατόχρονη ιστορία του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού. Από την ίδρυσή του στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Απόστολο Νικολαΐδη, μέχρι την κατάκτηση έξι πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στα τέλη του και στις αρχές του 21ου, οι θεατές της ταινίας θυμούνται, αλλά και μαθαίνουν όλες τις πτυχές της ιστορίας του συλλόγου, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να κοιτάξουν «πίσω από τις κλειστές πόρτες».

«Διαβάζοντας το σενάριο ανακάλυψα ότι με αφορμή τα 100 χρόνια της μπασκετικής πορείας αυτού του τεράστιου συλλόγου, η ταινία θέλει να μιλήσει για την έννοια της αφοσίωσης, της πίστης στους στόχους μας και πως μέσα από αυτά μπορεί κανείς να ταξιδέψει μέχρι τα αστέρια. Ο Παναθηναϊκός με οδηγό την οικογένεια Γιαννακόπουλου, το κατάφερε», δηλώνει ο Γιώργος Γάλλος, ενώ στέκεται στον κεντρικό σκοπό του σκηνοθέτη: «Ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας πίστεψε στην σημαντικότητα της πίστης σε αυτό που ονομάζεται "σκοπός" και εμπιστεύτηκε ικανούς συνεργάτες για να μπορέσουν, όλοι μαζί, να εκπληρώσουν ο καθένας το δικό του ταξίδι προς αυτό που ονειρεύεται. Θέλει να μιλήσει για την ομαδικότητα, για την επιμονή, για τη συνεργασία και για την αφοσίωση σε αυτό που πιστεύουμε και επιθυμούμε».

Το «μεγάλο στοίχημα» με την ενσάρκωση του Ομπράντοβιτς

Ο Γιώργος Γάλλος στο Ταξίδι στα Αστέρια υποδύεται έναν κομβικό ρόλο ως προς την πορεία του Παναθηναϊκού προς τα ευρωπαϊκά αστέρια, τον προπονητή της ομάδας εκείνης που υπό την καθοδήγησή του εντός του παρκέ κέρδισε πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι προκλήσεις για τον Γιώργο Γάλλο ήταν πολλές:

«Το να αναλάβει κάποιος την ενσάρκωση του Ομπράντοβιτς εκτός από το ότι είναι μεγάλη τιμή έχει και αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες. Είναι μια έντονη προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και στο χώρο του μπάσκετ είναι ήδη ένας θρύλος. Το πρώτο επίπεδο είναι να προσπαθήσει κανείς να τον μιμηθεί. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να βουτήξει στον κόσμο του και να αναμετρηθεί με το πάθος του και την ιδιοφυΐα του. Εκτός από τη γλώσσα και το σώμα του πρέπει να "συναντηθεί" και με τον ψυχισμό του. Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα», δηλώνει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι συντελεστές συμφωνούν πως το Ταξίδι στα Αστέρια είναι μια ταινία που μιλάει στους θεατές, ασχέτως οπαδικών προτιμήσεων, φίλαθλου ή όχι πνεύματος, καθώς στοχεύει σε αξίες ακόμα μεγαλύτερες από τον αθλητισμό, όπως η οικογένεια. Παράλληλα, είναι μία ταινία με καλλιτεχνική αξία, που όπως τονίζει ο Γιώργος Γάλλος: «Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κάποιος, άσχετα από τις οπαδικές του επιλογές. Δένει με πολύ ωραίο τρόπο τη μυθοπλασία με το αρχειακό υλικό. Αρκετά γεγονότα που αναφέρονται σε σκηνές της ταινίας αποτελούν από μόνα τους σταθμό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».

Ο ίδιος ο πολυαγαπημένος ηθοποιός, ολοκλήρωσε την ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη παρουσία του στο σίριαλ Άγριες Μέλισσες και συνεχίζει με τα επόμενα σχέδιά του: «Την περίοδο αυτή και μέχρι της 25 του Ιούλη συμμετέχω στην παράσταση "The 1821 - η επιθεώρηση" σε σκηνοθεσία του Δ. Καραντζά και μουσική του Φ. Δεληβοριά. Παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Βεάκειο θέατρο, στον Πειραιά. Σύντομα ξεκινάμε γυρίσματα για την καινούρια σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη με τίτλο "Σέρρες". Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Πατρώνης και ο στόχος είναι να προβληθεί στην πλατφόρμα που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1. Ο πρώτος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Το σενάριο είναι εξαιρετικό, όπως και το cast και αρκετά γυρίσματα θα γίνουν στην πόλη των Σερρών», δήλωσε στο CNN Greece.

Ταξίδι στα Αστέρια, λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα «Ταξίδι στα Αστέρια».

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά, φέρνοντας άλλοτε κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα...

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, και ο Κώστας Αποστολάκης.

Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Executive Producer: Βίκυ Λάσκαρη

Εκτέλεση Παραγωγής: Πάνος Παπαχατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου

Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά: Κική Πίττα

Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα

Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου

Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Κωνσταντίνου

Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου

Από 16 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Films

ΔΗΜΟΦΙΛΗ