ΣΠΟΡ

Tour De France: Απερίσκεπτη θεατής προκάλεσε καραμπόλα και τραυματισμούς

Tour De France: Απερίσκεπτη θεατής προκάλεσε καραμπόλα και τραυματισμούς
Anne-Christine Poujoulat, Pool Photo via AP

Έρευνα ξεκίνησαν οι γαλλικές Αρχές αφότου μία θεατής προκάλεσε συντριβή δεκάδων ποδηλατών κατά τη διάρκεια του Tour de France το Σάββατο. 

Η ποδηλατική καραμπόλα προκλήθηκε από μια γυναίκα που στέκεται στην -όχι και τόσο- άκρη του δρόμου του πρώτου ετάπ του Tour.

Η απερίσκεπτη θεατής εμφανίστηκε μπροστά στο σημείο από όπου περνούσαν οι αθλητές κρατώντας μια πινακίδα από χαρτόνι, σε μια προφανή προσπάθειά της να απευθύνει ένα μήνυμα για τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σύμφωνα με την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, η πινακίδα χτύπησε τον Γερμανό αναβάτη Τόνι Μάρτιν που ποδηλατούσε εκείνη τη στιγμή στο σημείο. Ο Μάρτιν έπεσε, γεγονός που οδήγησε στην επακόλουθη σύγκρουση δεκάδων αναβατών πίσω του.

Οι ποδηλάτες έπεσαν μαζικά στο έδαφος με αποτέλεσμα ποδήλατα και αθλητές να γίνουν ένα μεγάλο κουβάρι.

Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για αρκετά λεπτά.

Αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στην περιοχή Finistère της δυτικής Γαλλίας έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την αιτία των «ακούσιων τραυματισμών... από προφανώς σκόπιμη παραβίαση μιας υποχρέωσης ασφάλειας ή σύνεσης», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία προχώρηση ήδη σε πρόσκληση μαρτύρων καθώς η γυναίκα έφυγε από το σημείο πριν φτάσουν οι ανακριτές, σύμφωνα με το Facebook.

Ένας εκπρόσωπος του Amaury Sports Organisation, διοργανωτή του Tour de France, επιβεβαίωσε στο CNNi ότι η εταιρεία έχει υποβάλει καταγγελία στις Αρχές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Tour de France, τρεις αναβάτες αποχώρησαν από τον αγώνα μετά το πρώτο ετάπ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού αναβάτη Τζάσα Ζιούτερλιν που συμμετείχε στο ατύχημα. Ο αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες πάντως δεν αποκάλυψαν κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η φράση στο πλακάτ της γυναίκας είναι ένας συνδυασμός γαλλικών και γερμανικών, που μεταφράζεται ως «Πάμε γιαγιά και παππού!», χωρίς να είναι κατανοητό σε ποιους ακριβώς απευθύνεται.

Ο επίσημος λογαριασμός του Tour De France με ανάρτησή του στο Twitter συνέστησε προσοχή στους θεατές που θέλουν να παρακολουθούν τους αγώνες. «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε κοινό στην άκρη του δρόμου στο Tour De France. Αλλά για να είναι επιτυχημένο, σεβόμαστε την ασφάλεια των ποδηλατών. Μην διακινδυνεύετε τα πάντα για μια φωτογραφία ή προκειμένου να βγείτε στην τηλεόραση!» γράφει το μήνυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ