ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός σφραγίζει απόψε με Τσεντεβίτα την πρόκριση στην Euroleague, που τιμά τον Διαμαντίδη

Ο Παναθηναϊκός σφραγίζει απόψε με Τσεντεβίτα την πρόκριση στην Euroleague, που τιμά τον Διαμαντίδη
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μια νίκη μακριά από την πρόκριση από το Top-16 της Euroleague είναι ο Παναθηναϊκός και θα επιχειρήσει να την τελειώσει απόψε με αντίπαλο την Τσεντεβίτα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, που θα έχει στραμμένα τα φώτα του στην βράβευση του κορυφαίου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο συνδυασμός της βαθμολογικής συγκομιδής αλλά και της τεράστιας τιμής που θα κάνει η Euroleague τιμώντας τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού, έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας, που θα κατακλύσει κάθε γωνιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα (21.45 ΕΡΤ).

Άλλωστε και οι δηλώσεις πριν την αναμέτρηση κυρίως στράφηκαν στον 3D χωρίς πάντως κανείς να ξεχνά στον Παναθηναϊκό ότι η πρόκριση είναι τόσο κοντά (χωρίς να αποκλείεται μέχρι το τέλος και η 2η θέση, αν χάσει στην Τουρκία από την Νταρουσαφάκα η Λοκομοτίβ Κουμπάν την τελευταία αγωνιστική, καθώς εχθές επιβλήθηκε άνετα της Μάλαγα). Χρειάζεται απλά μια νίκη για να φύγει το άγχος από τους «πράσινους» και να ναι σίγουρα 3ος (μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα από την Νταρουσάφακα).

2490874


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Για αυτό και στην τελευταία προπόνηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε δίπλα στον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του. Πριν αρχίσει η προπόνηση, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, προκειμένου να κλειδώσει η πρόκριση στα πλέι οφ και στη συνέχεια αναχώρησε.

«Εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πρότυπο ο ξεχωριστός Διαμαντίδης»

Αυτό ήταν και το κεντρικό νόημα των δηλώσεων του Σάσα Τζόρτζεβιτς για το ματς με την Τσεντεβίτα, στο οποίο οι παίκτες του δεν θα έχουν άγχος. «Δεν είναι θέμα άγχους, αλλά θέμα επιθυμίας να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να νικήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ. Πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία φοβάσαι ότι μπορεί να αποπροσανατολίσουν την ομάδα, όμως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη σοβαρότητα των παικτών μου και πως καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητα του αγώνα. Έχουμε την Τσεντεβίτα έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι μια ομάδα που προέρχεται από παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, τόσο με την Φενέρ, όσο και με την Εφές, όπου ηττήθηκαν στο τέλος. Τα τελευταία τους παιχνίδια είναι σε υψηλό επίπεδο, παρότι έχουν αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι παίζουν χωρίς άγχος, κάτι που είναι επικίνδυνο. Με την Νταρουσάφακα συνέβη το ίδιο πράγμα. Έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι, για εμάς ήταν ματς που έπρεπε να πάρουμε και αυτό είναι ένα αβαντάζ για ομάδες που δεν έχουν πίεση».

2491035


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην συνέχεια ο κόουτς της ομάδας αναφέρθηκε στην βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη. «Είναι γι’ αυτόν. Πρέπει να τον συγχαρώ για αυτή την τιμή, την αξίζει όλη γιατί είναι το κάτι άλλο. Είναι ξεχωριστός από κάθε πλευρά. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν και από την άλλη πλευρά περήφανος και χαρούμενος που τον έχω παίκτη και μαθαίνω πολλά από αυτόν. Ξέρω ότι το μεγαλείο του δεν αφορά μόνο του ότι είναι παίκτης, αλλά και γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Προσωπικά τον θεωρώ τον πιο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη επαγγελματία , που είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε όλα. Είναι πρότυπο για όλους μας. Ήλπιζα να με άκουγε λίγο περισσότερο σε ένα θέμα που προσπαθώ να... δουλέψω (σ.σ. να τον πείσει να συνεχίσει), αλλά ασφαλώς αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ας τον αφήσουμε να το ευχαριστηθεί και θέλω να τον συγχαρώ με όλη μου την καρδιά».

2491030


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στον αρχηγό της ομάδας υποκλίθηκε και ο Νικ Καλάθης μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αλλά την ίδια στιγμή μία μεγάλη τιμή για τον Διαμαντίδη. Θα βραβευτεί ως ένας από τους πέντε κορυφαίους όλων των εποχών, σίγουρα μεγάλη τιμή, το αξίζει και προσωπικά για εμένα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έπαιξαν ποτέ εδώ. Όπως είπα, μεγάλο επίτευγμα, είμαστε ενθουσιασμένοι και πρέπει να το περάσουμε όλο αυτό και μέσα στο παρκέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ